כרובית היא אחד מהירקות שאני אוהב במיוחד.

מלבד העבודה שמאוד קל להכין ממנה שלל מאכלים טעימים היא גם בעלת ערך קלורי נמוך במיוחד וגם מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן ופחמימה.

כמו כן היא מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים כמו: אשלגן, אבץ, סידן וברזל.

היא מאוד קלה לעבודה ויכולה לשמש כבסיס לפשטידות ולמאפים או סתם לאכול אותה צלויה בתנור.

במתכון הזה של פשטידת כרובית טבעונית, שילבתי גם תרד ירוק כדי להעלות את רמת הברזל והסידן שבפשטידה והוספתי גם טופו כדי להעלות את רמת החלבון שבה וגם עבור מרקם גיבנתי.

וכדי להפוך אותה ליפה וחגיגית פיזרתי שקדים פרוסים מלמעלה ועל הדרך זכינו גם בתוספת של חומצות שומן איכותיות ובריאות.

 


כדי למצק את הבלילה השתמשתי בקמח אורז שניתן למצוא אותו במדפים של המחלקות האורגניות ובחנויות טבע. אתם יכולים להשתמש בכל קמח שאתם אוהבים: טף, חומוס, עדשים או קמח מלא.

איך אוכלים אותה? 

2 חתיכות של פשטידה כזו בשילוב סלט גדול ומנת חלבון קטנה כמו טופו, עדשים, או סייטן יכול להיות פתרון נפלא לארוחת צהריים בתקופת חיטוב לדוגמה.

אופציה נוספת היא לאכול אותה כארוחת בוקר והודות לכמות הסיבים הגבוהה היא גם תגרום לכם לתחושת שובע לאורך זמן.

ערכים תזונתיים לחתיכה אחת של פשטידה במשקל 110 גרם

70 קלוריות

5 גרם פחמימה

4 גרם חלבון

3.5 גרם שומן ( מתוכו 0.5 שומן רווי)

60 מ"ג סידן

1 מ"ג ברזל

חישבה את הערכים התזונתיים התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר

פשטידת כרובית טבעונית

כמה את יפה!

הצטרפו אל קהילת טבעונים עושים שרירים בפייסבוק

פשטידת כרובית טבעונית

פסיפס של אושר

מרק אפונה נפלא וקל הכנה

 

 

הדפס מתכון
פשטידת כרובית טבעונית
פשטידת כרובית טבעונית
Votes: 4
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 60 דקות
מנות
חתיכות
מרכיבים
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 60 דקות
מנות
חתיכות
מרכיבים
פשטידת כרובית טבעונית
Votes: 4
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב
  2. מבשלים במיקרו-גל או בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת לחלוטין
  3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  4. במעבד מזון טוחנים היטב את הכרובית המבושלת לכדי ממרח אחיד. מעבירים לקערה עמוקה אפשר להוסיף מעט מים (שתיים - שלוש כפות ) עם המעבד מזון מתקשה לטחון אותה
    פשטידת כרובית טבעונית
  5. פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף
  6. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה אחת (זהירות שהשום לא יישרף)
  7. מוסיפים את התרד למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהתרד נובל
    פשטידת כרובית טבעונית
  8. מוסיפים לקערה עם הכרובית המבושלת את התרד והבצל המטוגן, הטופו, הקמח והטחינה
    פשטידת כרובית טבעונית
  9. טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון) עד שמתקבלת עיסה אחידה
    פשטידת כרובית טבעונית
  10. מעבירים לתבנית אפיה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ )
  11. מפזרים את השקדים הפרוסים מלמעלה ומזלפים עם מעט (מעט!) שמן זית
  12. אופים כ 60 דקות
  13. סתם משוויץ בה, כי היא יפה
  14. * היא טעימה יותר ביום אחרי

Comments

comments

Written by חגי לפלר