כשטבעונים נוהגים לדבר על תחליפי בשר הם נוהגים לציין, כמעט בנשימה אחת, טופו וסייטן יחד.

פייר, צודקים, שניהם מכילים כמות נאה של חלבון .

אולם בעוד שהטופו נהנה מיחסי ציבור טובים לאחרונה. הסייטן, איך נאמר זאת בעדינות, מושמץ מכל עבר (ובעיני, ללא סיבה מוצדקת)

נכון, מדובר בראש ובראשונה בגלוטן שהוא חלבון המצוי בדגנים מסוימים וישנם אנשים שרגישים אליו וישנם אנשים שאף לא יכולים לעכל אותו כלל (חולי צליאק )

אבל אם אינכם רגישים לגלוטן או חולי צליאק דעו שגלוטן הוא חלבון נהדר לספורטאים טבעונים או צמחונים ולכל מי שרוצה לשלב חלבון מן הצומח בתזונה היומיומית שלו.

רגע, אז מה זה סייטן ?

סייטן הוא מזון הנוצר מגלוטן המצוי בדגן.  בתהליך ייצור הסייטן נשטף העמילן כולו ונותר בעיקר החלבון הדגן (הגלוטן) .

מכיוון שלסייטן יש מרקם ונראות הדומה לבשר אני מאוד אוהב להכין ממנו בעיקר קציצות.

כמו המתכון שלפניכם ,קציצות סייטן ברוטב עגבניות אפויות בתנור, בריאות וטעימות  שהכנתי מסייטן טחון בטעם טבעי .

אם יש לכם בבית גוש סייטן שלם תוכלו להכין סייטן עם יין אדום ותבלינים כמו המתכון הזה שפרסמתי ממזמן.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

איך אוכלים את זה?  

3-4 קציצות לארוחת צהרים או לארוחת ערב בשילוב עם מנת כוסמת או קינואה  אמורה לספק כמות נאה של חומצות אמינו שהן אבני היסוד של החלבון.

הקציצות האלו יכולות להתאים למפתחי גוף בחדר כושר וגם למתאמני סיבולת בשל כמות החלבון הגבוה וכמות השומן הלא רוויה.

רוטב העגבניות מכיל כמות נאה של נוגד החימצון בשם ליקופן שבתהליך הבישול ובחום הוא משפר יכולת ספיגתו.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

מעט ערכים תזונתיים. 

כל קציצה עם כף רוטב (80 גרם ביחד) תכיל:

70 קלוריות

7 גרם חלבון

7 גרם פחמימה

5 גרם שומן

3 גרם סיבים תזונתיים

כוס כוסמת מבושלת תוסיף :

100 קלוריות

16 גרם פחמימה

3 גרם חלבון

חישבה את את הערכים התזונתיים התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר

קציצות סייטן ברוטב עגבניות

איך בא לי לקפוץ ראש לתוך הדבר הזה

 

קציצות סייטן ברוטב עגבניות

כל זה רק 70 קלוריות.


הדפס מתכון
קציצות סייטן ברוטב עגבניות
קציצות סייטן ברוטב עגבניות
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
קציצות
זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
קציצות
קציצות סייטן ברוטב עגבניות
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
  2. קוצצים את הבצל דק
  3. קוצצים את צרור עלי הכוסברה (ללא הגבעולים)
  4. בקערה עמוקה מניחים את כל רכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומניחים על גבי תבנית אפייה מזלפים מעט (!) שמן זית ממעלה.
  6. אופים ב 15 דקות
  7. מכינים את הרוטב
  8. שוטפים את העגבניות וחורצים בראש כל עגבניות צורה של X
  9. מניחים בקערה ומוסיפים רבע כוס מים
  10. מכניסים למיקרוגל ל 5-8 דקות
  11. אפשר גם לבשל בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות
  12. הוציאו את העגבניות מהמיקרוגל ועכשיו ניתן לקלף את העגבניות בקלות. הקליפה ממש אמורה להתקלף מהעגבניה במידה ולא השיבו למיקרוגל לעוד מספר דקות
  13. קלפו כל עגבנייה והשליכו את הקליפות
  14. קצצו את העגבניות דק.
  15. בסיר עמוק חממו כף אחת של שמן זית וטגנו את השום כמספר שניות, הוסיפו את העגבניות הקצוצות כף הפפריקה ואת המים וערבבו היטב.
  16. מזגו את רוטב העגבניות לקערת הגשה, הניחו מעל הרוטב את קציצות האפויות ופזרו מעט כוסברה קצוצה מעל.
    קציצות סייטן ברוטב עגבניות

Comments

comments

Written by חגי לפלר