כשהייתי ילד (וזה היה מזמן) כל שנה בט"ו בשבט היו לוקחים אותנו, מטעם בית הספר, לטעת עץ באחד מיערות קק"ל בארץ.

אני זוכר שהייתי מאוד מתרגש מהמאורע ומחכה בקוצר רוח לקבל את שתיל העץ כדי שאוכל לטעת אותו באדמה. אני זוכר שלאחר הטקס היינו מקבלים שקית גדולה עם שלל פירות יבשים ואגוזים אותם הייתי זולל כל הדרך במושב האחורי של האוטובוס. (אז לא היה לי אכפת על כמויות הסוכר שפירות מכילים)

עוד אני זוכר שחשבתי לעצמי, כמה זמן לוקח לעץ, שנוטעים בט"ו בשבט, עד שהוא מניב פירות יבשים. כן, חשבתי שפירות יבשים צומחים על העץ 🙂

אז נכון, מדובר בפירות וגם שהם יבשים, הם עדיין מכילים גם ויטמינים וגם מינרלים אבל גם כמות מאוד גדולה של פחמימות.

מכיוון שהפרי איננו מכיל מים קל לנו לאכול את הפרי ביתר קלות ולמעשה מבלי שמנו לב, אכלנו כמות מאוד גדולה של קלוריות.

קציצות עדשים ברוטב של פירות יבשים לט"ו בשבט

לכן, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין מנה של קציצות עדשים דלות בקלוריות אשר צפות ברוטב מתקתק וחלומי של פירות יבשים, המון תבלינים והרבה מאוד אהבה לאילנות ולגוף שלנו.

זו מנה חגיגית, יפה ודיאטתית , שאפשר להגיש לסדר ט"ו בשבט (מי שעושה) או סתם לארוחת ערב חגיגית.

ערכים תזונתיים:  (חישבה התזונאית ומדריכת הכושר  נעם בכר )

כל קציצה מכילה 33 קלוריות, 5 גרם פחמימה, 2 גרם חלבון, 0.2 גרם שומן, 2.5 גרם סיבים תזונתיים, 0.5 מג ברזל, 8.5 מג סידן, 10 מג מגנזיום

ערכים לכף רוטב אחת:

34 קקל, 6.6 גרם פחמימה, 0.7 גרם חלבון, 0.4 גרם שומן , 11 גרם סיבים תזונתיים, 3 גרם ברזל, 10.5 מג סידן, 7.9 מג מגנזיום, 8.5 מקג חומצה פולית

קציצות עדשים ברוטב של פירות יבשים. מנה מיוחדת לכבוד ט"ו בשבט

את המתכון בישלנו בשידור חי בדף הפייסבוק 

הדפס מתכון
קציצות עדשים ברוטב של פירות יבשים לט"ו בשבט
קציצות עדשים ברוטב מתקתק של פירות יבשים. מנה מיוחדת לכבוד ט"ו בשבט שאפשר לאכול כל השנה וללא נקיפות מצפון.
הוראות
  1. מבשלים בהרבה מים (פי 3 ) את העדשים עד ריכוך - בערך 20 דקות ומסננים מהמים
  2. טוחנים את העדשים יחד עם הקוואקר שבמעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה
  3. מוספים את שאר רכיבי הקציצות (מלבד השמן) ומערבבים היטב
  4. בעזרת ידיים רטובות עושים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית האפייה
  5. מברישים עם מעט שמן את הקציצות
  6. אופים על חום גבוה (200 מעלות) כ 20 דקות
  7. לרוטב
  8. מטגנים עם מעט שמן את הבצלים הקצוצים עד שהם מתרככים
  9. טוחנים את העגבניות עם השום במעבד מזון ומוסיפים ישר לסיר עם הבצלים
  10. מוסיפים את שאר הרכיבים (התבלינים והפירות היבשים) והמים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 -20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש
  11. מניחים את הקציצות החמות בתוך הרוטב החם. ומגישים עם מעט שקדים מולבנים מעל

Comments

comments

Written by חגי לפלר