Go Back
להדפיס
פתיתים עם סלק

פתיתים עם סלק

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 350 350 טופו משי
  • 150 גרם סלק טרי מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 שן שום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוס פתיתים
  • 1 כפית סוכר קוקוס לא חובה
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבים הרוטב , בלי הפתיתים ובלי השמן, עד שמתקבלת עיסה וורודה ואחידה. חשוב להשתמש בבלנדר טוב ואיכותי. במידה ואין לכם בלנדר כזה אפשר לאפות את הסלק בתנור על חום גבוה כחצי שעה עד שיתרכך ואז לטחון בבלנדר מוט.
    פתיתים עם סלק
  2. לסיר גדול מוסיפים את השמן ואת הפתיתים ומערבבים מעט עד שהשמן יצפה את כל הפתיתים.
  3. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב על אש נמוכה ללא הפסקה כ 7-10 עד שהפתיתים רכים
  4. שימו לב שלפתיתים יש נטייה להישרף ולכן חשוב לערבב כדי שהבלילה לא תדבק לתחתית של הסיר ותישרף
  5. כשאר הפתיתים רכים ונעימים מגישים מיד.
  6. הפתיתים טעימים רק לאחר הבישול