-
טוחנים בבלנדר את כל מרכיבים הרוטב , בלי הפתיתים ובלי השמן, עד שמתקבלת עיסה וורודה ואחידה. חשוב להשתמש בבלנדר טוב ואיכותי. במידה ואין לכם בלנדר כזה אפשר לאפות את הסלק בתנור על חום גבוה כחצי שעה עד שיתרכך ואז לטחון בבלנדר מוט.
-
לסיר גדול מוסיפים את השמן ואת הפתיתים ומערבבים מעט עד שהשמן יצפה את כל הפתיתים.
-
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב על אש נמוכה ללא הפסקה כ 7-10 עד שהפתיתים רכים
-
שימו לב שלפתיתים יש נטייה להישרף ולכן חשוב לערבב כדי שהבלילה לא תדבק לתחתית של הסיר ותישרף
-
כשאר הפתיתים רכים ונעימים מגישים מיד.
-
הפתיתים טעימים רק לאחר הבישול