Go Back
להדפיס
עוגיות ללא גלוטן

עוגיות ללא גלוטן

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 8 minutes
זמן כולל 13 minutes
מנה הגשה 40 עוגיות

מרכיבים

  • 400 גרם קמח טף בהיר 2 כוסות
  • 350 גרם טחינה בהירה כוס וחצי
  • 200 גרם סילאן כוס וחצי
  • 1 כף שומשום לא חובה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 4 כפות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק
  3. מניחים את הבצק על גבי נייר אפיה
  4. מניחים יריעת נייר אפייה נוספת מעל גוש הבצק ובעזרת מערוך משטחים את הבצק
  5. בעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים
  6. אופים בין 8 -12 דקות (תלוי בעובי של העוגייה)
  7. הצבע שאמור להתקבל הוא זהוב ומעט שחום
  8. לציפוי השוקולד
  9. המיסו את השוקולד במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים
  10. הוסיפו כף שמן וערבבו היטב
  11. טבלו כל עוגיה בשוקולד עד מחצית הגובה והניחו בצד
  12. העוגיות נשמרות בקופסה אטומה כחודש

יש לי הערות

אפשר גם לגלגל בעזרת ידיים רטובות עיגולים ולקבל צורה של עוגיות חלבה קלאסיות

עוגיות ללא גלוטן