להדפיס
בולונז טבעוני

בולונז טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 35 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל 1
  • 1 גזר 1
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות 2 כוסות
  • 100 גרם שבבי סויה כוס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס לא חובה
  • עלי דפנה
  • קורט מלח לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי לחתיכות קטנות בגודל 2 ס"מ ומטגנים עם כף שמן הזית על אש נמוכה כ 4-5 דקות עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים סוכר, כפית צ'ילי גרוס, מלח הלימון ומעט מלח לפי הטעם.
  2. מוסיפים את כוס שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שהשמן מצפה היטב את שבבי הסויה
  3. מטגנים עוד 3-5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהשבבים לא יישרפו
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות השום ועלי הדפנה ויוצקים כוס מים מעל
  5. מערבבים היטב ומכסים
  6. מבשלים כחצי שעה עם מכסה על אש נמוכה. במידה וחסרים במהלך הבישול נוזלים אפשר להוסיף כף או שתיים
  7. בולונז טבעוני