להדפיס
פשטידת דוחן טבעונית

פשטידת דוחן טבעונית

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 1 hour 10 minutes
מנה הגשה 20 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס דוחן של חברת מיה 220 גרם
  • 2.5 כוס מים
  • 4 כפות שמן זית של חברת מיה
  • 0.5 כפית צ'ילי גרוס של חברת מיה
  • 1 כפית כורכום טחון של חברת מיה
  • 0.5 כפית אגוז מוסקט טחון של חברת מיה
  • 0.5 כפית עלי דפנה של חברת מיה
  • 0.5 כפית פלפל אנגלי של חברת מיה
  • 1 כפית שבבי שום של חברת מיה
  • 0.4 כפית מלח לימון של חברת מיה
  • 2 גזרים מגורדים
  • 2 קישואים מגורדים
  • 1 בצל מגורד
  • 0.5 כוס פטרוזיליה
  • 3 כפות פשתן של חברת מיה
  • 3 כפות מים
  • 1 חופן פקאן טבעי של חברת מיה 35 גרם

הוראות הכנה

  1. בקערה קטנה מוסיפים את הפשתן ו 3 כפות מים, מערבבים ומניחים בצד למשך חצי שעה לפחות עד שמתקבל ג'לי סמיך
  2. שופכים כוס דוחן לסיר וקולים אותו על אש נמוכה כ 2-3 דקות
  3. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ומוסיפים את התבלינים ואת שמן הזית
  4. ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
  5. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ 12-15 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בדוחן
  6. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)
  7. מעבירים לקערה ומוסיפים את הירקות המגורדים והפשתן ומערבבים היטב
  8. מעבירים לתבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ
  9. אופים במשך חצי שעה
  10. מוציאים ומצננים היטב לפני שזוללים