להדפיס
טופו אפוי בתנור

טופו אפוי בתנור

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 28 minutes
מנה הגשה 5 מנות

מרכיבים

  • 600 גרם טופו
  • 300 גרם תפוחי אדמה קטנים (כמו הסוג שמיועד למיקרוגל)
  • 200 גרם ברוקולי בערך 2 כוסות
  • 6 כפות שמן זית
  • 30 גרם זרעי פשתן בערך 3 כפות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 פלפל חריף
  • 5 שיני שום
  • 1 צרור קורנית לימונית או כל עשב תיבול ארומתי שאתם אוהבים כמו טרגון או זעתר או טימין
  • מיץ מלימון שלם

הוראות הכנה

  1. לילה לפני ההכנה: חותכים את הטופו ל5 יחידות שוות
  2. בקערה קטנה ועמוקה שופכים 5 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכותשים 3 שיני שום לתוכו, ממליחים מעט ומערבבים
  3. משרים את הטופו בקערה ומניחים במקרר למשך הלילה, כדי שכל הטעמים יספגו בטופו
  4. למחרת
  5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה כמעט עד שהם מוכנים. סוג של אל-דנטה. רכים אבל עדיין מוצקים. אני השתמשתי בתפוחי אדמה למיקרוגל ובישלתי 6 דקות מתוך 8 הדרושות לבישול.
  6. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומעבירים לקערה
  7. שוטפים היטב את הברוקולי ומעבירים גם לקערה עם תפוחי-האדמה
  8. שופכים את נוזלי ההשריה של הטופו לקערה עם תפוחי האדמה וברוקולי ומערבבים היטב
  9. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) - גריל עליון טורבו
  10. מעבירים את תפוחי האדמה וברוקולי לתבנית אפיה שטוחה ורחבה
  11. מכינים לתנור ל 5 דקות עד שהברוקולי מעט משחים בקצוות
  12. קוצצים היטב, קטן קטן את הפטרוזליה עם מעט קורנית לימונית מעבירים לקערה
  13. מוסיפים את הפשתן, מיץ מחצי לימון, 2 שיני שום כתושות, מעט צ'ילי קצוץ, כף שמן זית, מלח פלפל וכף אחת של מים ומערבבים היטב
  14. מניחים בתוך תבנית האפייה, על תפוח האדמה והברוקולי את העגבניות ו 3-4 גבעולים גדולים של קורנית לימונית ומסדרים כך שהכל יהיה באותו גובה פחות או יותר.
  15. מצפים כל גוש טופו בתערובת הפטרוזיליה עם הפשתן ומניחים על גבי שכבות הירקות
  16. אופים על חום גבוה (200 מעלות) 10 דקות עד שהירקות משחימים מעט.

Recipe Notes

אפשר לשדרג עם מעט שקדים מולבנים מלמעלה