להדפיס

קציצות חלבון טבעוניות

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס אורז מלא מבושל
  • 1 חציל בגודל בינוני
  • 100 גרם פתיתי סויה יבשים כוס אחת
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף טחינה גולמית מלאה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1/4 פלפל חריף קצוץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום

רוטב

  • 1.5 כף קארי צהוב או כל קארי אחר שאתם אוהבים
  • 100 מ"ל חלב קוקוס רבע פחית
  • 100 מ"ל מים בערך רבע כוס

להגשה

  • 1/2 כוס תירס גמדי
  • נבטים
  • פלפל חריף
  • עלי בזיליקום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) בתוכנית גריל עליון
  2. שוטפים את החציל ומניחים על גבי תבנית אפיה
  3. קולים את החציל בתנור כ 10-15 דקות עד שהוא משחיר והקליפה נשרפת אפשר לקלות את החציל גם על אש גלויה - אך מומלץ להימנע מבחינה בריאותית
  4. מוציאים את החציל מהתנור חוצים לחצי ובעזרת כף מוציאים את הבשר של החציל ללא הקליפה.
  5. קוצצים היטב את בשר החציל ומעבירים לקערה עמוקה
  6. שופכים לקערה את פתיתי הסויה, המים ושאר רכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד שהעיסה אחידה
  7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים על גבי תבנית אפיה
  8. אופים את הקציצות על חום בינוני (180 מעלות) כ 10 דקות -15 דקות עד שהקציצות משחימות מוציאים, מצננים ומניחים בצד
  9. מכינים את הרוטב
  10. מחממים בסיר את החלב קוקוס עם המים ומביאים לרתיחה
  11. מוסיפים את הקארי ומערבבים היטב עד שהמשחה נטמעת היטב ברוטב
  12. מניחים בקערה עמוקה את הקציצות ויוצקים מעליה את הרוטב
  13. מוסיפים מעל את עלי הבזיליקום, הפלפל החריף, הנבטים והתירס הגמדי לצד אורז מלא