להדפיס
סלט קינואה טבעוני

סלט קינואה טבעוני

מקינואה אדומה, טופו בזיליקום, אפונה סינית, שעועית ירוקה, פסטו, שקדים מולבנים ועגבניות מיובשות. 20 גרם חלבו וללא גלוטן כלל.
זמן הכנה 4 minutes
זמן כולל 4 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 3 כוסות קינואה אדומה מבושלת ראה הוראות בישול מטה
  • 300 גרם טופו עם בזיליקום של תנובה
  • 3 כוסות ברוקולי טרי טרי או קפוא
  • 1.5 כוסות אפונה סינית (אפונה ירוקה עדינה) טרי או קפוא
  • 1.5 כוסות שעועית ירוקה ארוכה טרי או קפוא
  • 6 יחידה עגבניות מיובשות ללא שמן
  • 3 כפות שקדים מולבנים
  • 3 כפיות רוטב פסטו ראה הוראות בישול מטה, אפשר גם קנוי

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  2. חולטים את הברוקולי, האפונה הסינית, השעועית כ 3-4 דקות במים רותחים
  3. מעבירים לקערה עם מים קרים להפסקת תהליך הבישול
  4. אפשר גם להעביר את הירקות לקערה עמוקה ועם 3-4 כפות מים ולבשל 5 דקות במיקרוגל
  5. מעבירים את כל הרכיבים לקערה עמוקה ומערבבים היטב
  6. מגישים קר או חם

Recipe Notes

איך מבשלים קינואה מושלמת

  1. שופכים כוס וחצי קינואה אדומה למסננת ושוטפים היטב כמספר דקות.
  2. מרתיחים ליטר וחצי מים בקומקום.
  3. מעבירים לסיר עמוק מאוד וקולים את הקינואה, ללא שמן, כ 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב,  כדי לשחרר את הטעם האגוזי שבה.
  4. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים (בערך ליטר וחצי)
  5. מבשלים את הקינואה על אש נמוכה מאוד כ - 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  6. מסננים את המים ומעבירים לקערה עמוקה. אין צורך לשטוף את הקינואה

 

איך מכינים פסטו טבעוני 

מה צריך?

  1. צרור גדול מאוד של עלי בזיליקום
  2. 3 שיני שום
  3. חצי כוס שמן זית
  4. 20 אגוזי קשיו מושרים בהרבה מים למשך לילה או 4 שעות לפחות

מה עושים?

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים
  2. מסננים את אגוזי הקשיו מהמים
  3. מעבירים למעבד מזון את כל הרכיבים וטוחנים בפולסים עד שנוצרת משחה ירוקה וריחנית.

נשמר בצנצנת אטומה ובמקרר כשבועיים