להדפיס
פשטידת קישואים טבעונית

פשטידת קישואים טבעונית

פשטידת קישואים טבעונית , ללא גלוטן קלה להכנה: דלת קלוריות, שומן ופחמימה עשירה בחלבון ובברזל. רק לגרד קישואים, לערבב עם טופו וקמח ולתנור
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 12 פשטידות

מרכיבים

  • 4 קישואים (זוקיני)
  • 1 בצל
  • 1 חבילת טופו 300 גר׳
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 3 כפות מים
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות קמח חומוס אפשר גם קמח טף, עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים
  • 1 כפית כורכרום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס קצת צ'ילי עוד לא הרג אף אחד
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית זרעי כוסברה לא חובה אבל מוסיף המון

הוראות הכנה

  1. חממו תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. פורסים חצי קישוא לפרוסת דקות מאוד ומניחים בצד את הפרוסות
  3. מגרדים את את הקישואים ואת חצי הקישוא שנותר בפומפייה
  4. מגרדים את הבצל בפומפייה
  5. מפוררים בעזרת הידיים את גוש הטופו לפירורים קטנים
  6. מוסיפים את כל הרכיבים לקערה עמוקה
  7. מערבבים היטב
  8. משמנים עם מעט שמן את תבנית השקעים ומקמחים מעט
  9. בעזרת כף יוצקים מהבלילה שהכנו לתבנית השקעים ודואגים לא למלא עד הסוף.
  10. מניחים על גבי הפשטידה פרוסת קישוא, מזלפים עם מעט (!) שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי, גרעיני כוסברה ואם נותרה מעט מהבלילה בקערה אפשר למרוח מעט ממנה על הקישוא.
  11. מכניסים לתנור ואופים כ 40 דקות.
  12. כדי להוציא בשלום את הפשטידות מתבנית השקעים הפשטידה צריכה להיות בטמפרטורת החדר. שימו לב שהיא מאוד עדינה ויכולה להתפרק בקלות ולכן כדאי להוציא עם כף אחרי שהפרדנו את הפשטידה מהדפנות.