להדפיס
לחם בננה טבעוני

לחם בננה טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות

מרכיבים

  • 4 בננות בשלות (זה דבש זה דבש)
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה או קמח שיבולת שועל, קמח טף, קמח מלא או קמח אורז. (לא יתאים קמח חומוס או קמח עדשים)
  • 3 כפות חמאת בוטנים 50 גרם
  • 1/4 כוס סילאן אפשר מייפל או סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף שוקולד צ'יפס אופציונלי

הוראות הכנה

  1. בעזרת מזלג מועכים 3 הבננות לפירה . בננה אחת שומרים בצד
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה
    לחם בננה טבעוני
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה - אינגליש קייק
  4. את הבננה הנותרת חוצים לאורך במרכז לשני חצאים. ומניחים כל חצי בננה על גבי הבלילה. בעזרת הידיים משקיעים כל חצי בננה מעט לתוך הבלילה. אפשר לפזר מעט שוקולד צ'יפס מלמעלה
  5. אופים על חום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה
  6. מעלים את החום ל 200 מעלות כדי לקרמל את הבננות ואופים עוד 5- 10 דקות (ולמי שיש אפשרות, להעביר לתכנית גריל) * משגיחים שהלחם לא נשרף.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים
    לחם בננה טבעוני