להדפיס
עוגת לימון טבעונית

עוגת לימון טבעונית

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 8 מנות
קלוריות 387 kcal

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא 280 גרם
  • 1 כפית אבקת אפייה 5 גרם
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה 5 גרם
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 גביעי יוגורט סויה ללא סוכר 125 גרם
  • 1/2 כוס שמן קנולה אפשר גם שמן זית (כן זה עובד יופי) או שמן קוקוס מזוכך
  • 1/2 כוס חלב אורז או חלב סויה או חלב שקדים
  • 1/4 כוס מיץ לימון 60 מ"ל
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 1 כף חומץ

לציפוי

  • 3 כפות שוקולד לבן פרווה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף שמן קנולה
  • מעט גרידת לימון לקישוט

הוראות הכנה

  1. משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה עם חור
  2. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
  3. בקערה עמוקה מערבבים היטב את כל מרכיבים היבשים של העוגה: הקמח, סודה לשתיה, אבקת האפייה, סוכר והמלח.
  4. בקערה נוספת מערבבים היטב את כל הרכיבים הרטובים: היוגורט, החלב, תמצית הוניל, השמן, מיץ הלימון והחומץ
  5. שופכים את תכולת הקערה עם המרכיבים הרטובים לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה וללא גושים. עדיף בעזרת מטרפה
  6. מעבירים לתבנית ואופים כ 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר סכין הננעץ בעוגה ייצא יבש.
  7. מוציאים מהתבנית רק שהעוגה קרה לחלוטין. אחרת היא תתפרק
  8. מכינים את הציפוי
  9. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו-גל או על גבי סיר עם מים רותחים
  10. מוסיפים כף שמן לשוקולד החם כדי להפוך אותו לנוזלי
  11. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב
  12. מזלפים את השוקולד הלבן על גבי העוגה ומעטרים עם גרידת לימון.
  13. נשמר עד שבוע במקרר