להדפיס
מתכון ללחם כוסמין מלא

מתכון ללחם כוסמין מלא

זמן בישול 1 hour
זמן כולל 3 hours
מנה הגשה 20 פרוסות

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא 500 גרם
  • 1.25 כוסות חלב סויה ללא סוכר אפשר גם מים (300 מ"ל)
  • 1 כף סוכר אפשר גם סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף גרעיני דלעת

הוראות הכנה

  1. מנפים את הקמח (אל תוותרו על השלב הזה)
  2. בקערה עמוקה מוסיפים את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר וחצי מכמות כף גרעיני דלעת ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את המרכיבים הרטובים: חלב הסויה ושמן הזית ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד, דביק מעט, כ-שלוש דקות . אפשר להוציא את כל האגרסיות בלישה של הבצק :)
  4. מניחים את הבצק בקערה מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. * שימו לב שייתכן והבצק לא יכפיל, בשלב זה, את נפחו כמו קמח לבן ויישאר יחסית קטן. זה בסדר
  5. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה (אנגליש קייק יכולה להתאים). מכסים במגבת ומתפיחים כשעה נוספת. הפעם הוא צריך ממש לתפוח.
    מתכון מלחם כוסמין מלא
  6. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  7. מפזרים מעל הבצק את חצי כף גרעיני הדלעת שנותרה לנו ואופים את הלחם כ 55-60 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב וכאשר דופקים על החלק התחתון של הלחם נשמע קול חלול
  8. פורסים לפרוסות רק כאשר הלחם קר.
  9. מתכון ללחם כוסמין מלא