Go Back
להדפיס
מרק אפונה טבעוני

מרק אפונה טבעוני

מרק אפונה טבעוני עם מנגולד וכוסברה בליווי שמנת קשיו
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן כולל 1 hour 30 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס אפונה ירוקה יבשה (אין צורך להשרות במים)
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 1 שורש פטרוזיליה פרוס לפרוסות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 4 עלי מנגולד חתוכים באופן גס, כולל החלקים הלבנים
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שום
  • 6 כוסות מים

שמנת קשיו

  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1 כוס קשיו טבעי לא מומלח מושרה בהרבה מים לפחות 4 שעות

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד הזהבה במשך 4-5 דקות.
  2. מוסיפים שום, מנגולד, כוסברה ושורש פטרוזיליה וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את האפונה היבשה ואת המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה אחת.
  4. אם חסר מים והמרק מסמיך, אפשר להוסיף עוד נוזלים.
  5. לאחר כשעה, מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים 15 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
  6. טועמים ואם צריך ממליחים. טוחנים היטב את המרק בעזרת בלנר מוט.
  7. מכינים את שמנת הקשיו - מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון.
  8. מוסיפים חצי כוס מים, שן שום, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה כמספר דקות עד שמתקבלת משחה אחידה.
  9. מגישים בקערת מרק עם כפית של שמנת קשיו. מעטרים בכוסברה קצוצה מלמעלה