-
מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד הזהבה במשך 4-5 דקות.
-
מוסיפים שום, מנגולד, כוסברה ושורש פטרוזיליה וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
-
מוסיפים את האפונה היבשה ואת המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה אחת.
-
אם חסר מים והמרק מסמיך, אפשר להוסיף עוד נוזלים.
-
לאחר כשעה, מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים 15 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
-
טועמים ואם צריך ממליחים. טוחנים היטב את המרק בעזרת בלנר מוט.
-
מכינים את שמנת הקשיו - מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון.
-
מוסיפים חצי כוס מים, שן שום, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה כמספר דקות עד שמתקבלת משחה אחידה.
-
מגישים בקערת מרק עם כפית של שמנת קשיו. מעטרים בכוסברה קצוצה מלמעלה