להדפיס
תבשיל עדשים כתומות

מתכון לתבשיל עדשים מהיר

מתכון מהיר ומפנק לתבשיל עדשים שהכי כיף ומומלץ לאכול לארוחת צהריים או סתם אחרי אימון.
זמן הכנה 20 minutes
זמן כולל 20 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 2 כוס עדשים כתומות אין צורך להשרות במים לפני
  • 2 כף שמן קוקוס או שמן קנולה
  • 2 כפית כורכום
  • 1 צרור עלי בזיליקום 7-10 עלים
  • 2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כף רוטב סויה ללא נתרן
  • 2 כף קרם קוקוס 21% שומן
  • 2 כפית שן שום מגורדת
  • 3 פרוסות פלפל חריף להגשה

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר עמוק את השמן
  2. מטגנים את השום הג'ינג'ר, הכורכום ומחצית מעלי הבזיליקום כמספר שניות.
  3. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב עד שכל השמן והתבלינים עוטפים את העדשים היטב.
  4. מוסיפים כוס וחצי מים, רוטב הסויה ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את שאר עלי הבזיליקום, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות
    תבשיל עדשים כתומות
  6. מוסיפים את קרם הקוקוס עם חצי כוס מים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות.
  7. מגישים חם בליווי פלפל חריף, ג'ינג'ר מגורד ועלי בזיליקום
    תבשיל עדשים כתומות