איך עושים טופו חומוס
צפו בוידאו
טופו חומוס, ידוע גם בשם שאן טופו או טופו בורמזי, הוא חלופה ייחודית ומזינה על בסיס צמחי לטופו מסורתי מפולי סויה.
בניגוד לטופו רגיל, שעשוי מפולי סויה, טופו בורמזי עשוי מקמח חומוס, מים ומלח.
הוא מזון רב תכליתי ועשיר בחלבונים ומקורו במיאנמר (בורמה) וצבר פופולריות ברחבי העולם בשל טעמו הטעים ויתרונותיו הבריאותיים הרבים.
אחד היתרונות הבריאותיים המשמעותיים של הטופו הזה הוא תכולת החלבון הגבוהה שלו וכמות הקלוריות הנמוכה.
זהו מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור צמחונים וטבעונים. מנה של 100 גרם של טופו בורמזי יכולה להכיל כ-6 גרם חלבון איכותי החיוני לבנייה ותיקון של רקמות, תמיכה בצמיחת שרירים וקידום בריאות וחיוניות כללית.
יתר על כן, טופו חומוס הוא גם מקור עשיר לחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא דל בשומן רווי ונטול כולסטרול, מה שהופך אותו לידידותי ללב. הוא גם נטול גלוטן, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק. בנוסף, טופו בורמזי מכיל כמויות משמעותיות של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים שובע ותומכים בניהול משקל בריא.
שילוב טופו בורמזיבתזונה יכול לספק מגוון אפשרויות קולינריות. יש לו מרקם חלק וקרמי עם טעם אגוזי עדין, המאפשר לו לספוג את טעמי התבלינים, המרינדות והרטבים במנות. אתם יכולים להשתמש בו כתחליף בשר במוקפצים, קארי, מרקים או סלטים, או אפילו לטגן במחבת או לטגן אותו בשמן עמוק למרקם פריך.
ערכים תזונתיים ל 100 גרם טופו חומוס לפני הקפצה ובישול
- 87 קלוריות
- 1.5 גרם שומן
- 10 גרם פחמימות
- 6 גרם חלבון
ידעתם שאפשר להכין גם טופו משעועית לבנה?
רוצים מתכון לטופו שעועית לבנה?
טופו חומוס או טופו בורמזי
מרכיבים
- 120 גרם גרם קמח חומוס 1 כוס
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1 3/4 כוס מים כוס + שלושת רבעי ((437.5 ml)
הוראות הכנה
-
משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20 על 2 ס"מ
-
בקערה מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או מזלג עד שלא נותרים גושים. אפשר גם להעביר לבלנדר כדי לקבל בלילה אחידה
-
מעבירים את תערובת קמח החומוס לסיר עמוק. מבשלים באש בינונית. מערבבים ללא הפסקה עד שהבלילה תפרד מהסיר לאחר 4-5 דקות.
-
לאחר שהתערובת יציבה וקשה באופן שווה, ממשיכים לבשל עוד 2 דקות כדי שתתבשל היטב.
-
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת מרית או בנייר אפייה נוסף אם נדרש. מניחים להקרר, ואז מעבירים למקרר למשך לפחות שעה להתייצבות.
-
לאחר כשעה מוציאים מהמקרר. הופכים על קרש חיתוך וחותכים לקוביות
-
אפשר לאחסן במקפיא או במקרר