Home » בריאות בשדה השיפון
בריאות בשדה השיפון

בריאות בשדה השיפון

בריאות בשדה השיפון -כל הסיבות מדוע קמח שיפון הוא לא פחות מנפלא

בריאות בשדה השיפון

תגידו, לאן נעלם השיפון? 

זה רק אני או שכולם עכשיו בקטע של כוסמין. 

כן, אנחנו יודעים מה היתרונות הבריאותיים הרבים של הכוסמין אבל היי, לא שכחנו מישהו? 

מאז שסלינג’ר כתב על התפסן כבר לא שומעים על השיפון . 

מזל שאתם פה כי נדמה לי שאחרי שתסיימו לקרוא את הפוסט הזה, אתם תקפצו למאפייה הקרובה ותרכשו לחם משיפון מלא.

בריאות בשדה השיפון

אבל לפני שאספר לכם למה שיפון הוא חבר ולמה כדאי לכם לאמץ אותו אצלכם במטבח אפרט מספר עובדות כייפיות על השיפון שלא ידעתם (אולי כן ידעתם אבל תקראו בכל זאת כי השקעתי) 

  • 1: הוא נפוץ מאוד ברוסיה

רוסיה היא המגדלת והצרכנית הגדולה ביותר של השיפון (כבר יותר מ150 שנה) בעיקר עבור אפיית לחמים השיפון הכבדים והדחוסים. 

קנדה,אגב, נמצאת במקום השני, בעיקר עבור ייצור וויסקי קנדי. 

  • 2: השיפון נקרא בעבר דגן עוני 

שיפון הוא דגן לא מפונק (כמו החיטה)  והוא מצליח לצמוח בקרקעות דלות, עניות וקרות במיוחד.

לכן גודל לאורך כל ההיסטוריה האנושית בעיקר ע”י אוכלוסיות עניות .

אולי בגלל זה קוראים לו כך? יש מצב

  • 3: בקמח שיפון יש פחות גלוטן מחיטה או מכוסמין 

אמיתי לגמרי. בקמח שיפון יש בסביבות 8% אחוז חלבון (שהוא גלוטן). בחיטה או בכוסמין יש בין 10-15% . 

  • 4. גידולים שיפון מעולים לסביבה

שיפון גדל מצויין בחורף (אפילו בצפון אירופה) ומשמש ככיסוי לאדמה ולגידולי ירקות שמאריך משמעותית את חודשי התבואה. 

ומכיוון שיש לו שורשים עמוקים, שיפון מסוגל ללכוד חומרים מזינים, לשפר את בריאות הקרקע, למנוע שחיקת קרקע ולהפחית עשבים ללא שימוש בחומרי הדברה. 

5. שיפון יכול לגרום לכם להזיות

 סתם, לא השיפון עצמו אלא פטרייה הגדלה  על גבי השיפון ששמה: ארגוט. 

צריכה גבוהה של הפטרייה תכונה ארגוטיזם שמתבטאת, בין היתר, גם בהזיות. 

בסוף שנות ה30  של המאה ה20 נעשו בשוויץ ניסיונות לייצר שימושים רפואיים לאלקלואידים מתוך הפטרייה. (עבור מיגרנה והקלת כאבי לידה) . ד”ר אלברט הופמן הצליח לבודד את המולקולות ולייצר את מה שנקרא: חומצה ליסרגית דיאתילאמידית (L.S.D) . חמש שנים לאחר מכן הוא ניסה את החומצה על עצמו (בטעות) ועלה על אופניו אל עבר השקיעה.  

נכון היה מעניין? 

בריאות בשדה השיפון
משביע במיוחד

מה הם היתרונות הבריאותיים של הקמח השיפון

קמח השיפון עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים  (18 גרם סיבים תזונתיים – לעומת 15 גרם בקמח חיטה מלאה) 

מה שמקנה לו אינדקס גליקמי נמוך במיוחד המסייע לתחושת שובע ואיזון רמות הסוכר לאורך זמן. 

מרגישים שבעים במיוחד אחרי כריך עם לחם שיפון? זו הסיבה

לחם שיפון מלא

יתרון לשיפון הוא תכולת הוויטמינים הגבוהה לעומת חיטה או כוסמין  כמו ויטמין E שהוא אנטיאוקסידנט חשוב (מנטרל פעילות של רדיקלים חופשיים) וויטמין K, וB5 ועוד

 

יתרון נוסף ומובהק אני חייב לציין היא בתכולת המינרלים הגבוהה כמו: סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ו מנגן, מגנזיום וליגננים. המנגן משתתף בתהליכים אנזימתיים במטבוליזם של הגלוקוז, ובתהליכים בולמי חמצון. 

הוא גם עשיר בחומצה האמינית טריפטופאן שהופכת במוח לסרוטונין, הדרוש למצב רוח טוב, לרוגע ולשובע.

אני אוהב את הלחמי השיפון הכבדים והדחוסים בשל העובדה שהם נשמרים מצויין מספר ימים לאחר האפייה והם מושלמים לכריכים קטנים או לארוחת בוקר.

רוצים מתכון ללחם שיפון מלא ? לחצו כאן 

פוסט נכתב בשיתוף חברת הרדוף

 

Comments

comments