Home » גאלט תפוחים טבעוני
אופים כ- 30 דקות עד שהבצק אפוי והתפוחים רכים

גאלט תפוחים טבעוני

גאלט תפוחים טבעוני מקמח כוסמין מלא

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

אני אוהב שלקראת ראש השנה תפוחי העץ פתאום זזים לקדמת הבמה.

כל הקיץ הארוך זללתי את הפירות המשוגעים והטעימים שהעונה הזו יודעת להביא איתה. השפע והטעם קפצו מהמדפים בסופרמרקט ואני חושב שקצת זנחתי את התפוחים מאחור ולא בצדק, פייר לא נעים לי. בכל זאת אני מאוד מחבב מאוד תפוחים.

איזה מזל שראש השנה הגיע ואפשר להתייחס יפה שוב לתפוחים  ולהקדיש להן את תשומת הלב הראויה שמגיע להם.

גאלט תפוחים טבעוני
הכי כיף!

לכבוד ראש-השנה נפגשתי עם דניאל וגנר מ Sweet Petite שהיא קונדטירית טבעונית שגם עורכת סדנאות אפייה וגם מוכרת עוגות ודברי מאפה מושלמים (היא מכינה את המקרונים הטבעונים המושלמים עלי אדמות).

זה היה בוקר כייפי במיוחד בפינה היפה והנעימה שלה בדרום (מזרח) תל-אביב בה היא עושה קסמים מתוקים שלא ייאומן שהם טבעוניים.

דבר ראשון לכו ותרשמו לסדנה אצלה, אני מבטיח שזו עומדת להיות חוייה מושלמת ומאוד טעימה.

דבר שני תשמחו בוודאי לקרוא שאני ודניאל נפגשנו ואפינו יחד גאלט תפוחים טבעוני מקמח כוסמין מלא שיצא טעים, פריך ומפנק.

אני יודע מה אתם חושבים, בטח הגאלט הזה הוא או קשה להכנה, או בעל טעם ומרקם של עוגת חנק.

אז לא ולא: הוא ממש קל להכנה ולא מכיל מליון מרכיבים והוא בעל מרקם פריך ומרכז נימוח ובעל טעם עשיר של תפוחים.

בעיני, להגיש לשולחן, כמנה אחרונה, גאלט תפוחים טבעוני עם כדור גלידה ווניל לצד שתיה חמה זה יכול לייצר רושם וקריאות התפלאות. (וידוי זה קרה אתמול בערב שניסיתי את זה על המשפחה של אמיר)

נסו, מקסימום יגידו לכם: “מה?! זה טבעוני?”

נתקעתם עם המון תפוחים? נסו את המתכון הזה למאפינס תפוחים דל קלוריות 

גאלט תפוחים טבעוני
תראו איזה חתיך!

מעט על גאלט תפוחים טבעוני

אני ודניאל השתמשנו בקמח כוסמין מלא שהוא קמח טוב למאפים מהסוג הזה (שאינם דורשים יותר מדי התעסקות)

לא הייתי מחליף אותו בקמח חיטה מלא או קמח ללא גלוטן.

השתמשנו בשמן קוקוס במרקם משחתי (ולא נוזלי) כדי לגבש את הבצק ולייצר בצק גמיש ונוח לעבודה.

במידה והחדר חם ושמן הקוקוס נוזלי, קררו אותו מעט במקרר כדי שיתגבש.

במידה ושמן הקוקוס מוצק, הכניסו אותו למספר שניות למיקר-גל

אפשר להחליף בשמן אחר התוצאה תהיה מעט שונה (אם אתם הרפתקנים נסו שמן זית, זה יכול לצאת מעניין)

אנחנו השתמשנו בסוכר קוקוס, אפשר להחליף בכל סוכר אחר שאתם חפצים.

גאלט תפוחים טבעוני

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

פרוסת גאלט תפוחים טבעוני אחת מתוך 10 פרוסות במשקל של 100 גרם תכיל:

  • 200 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 44 גרם פחמימה
  • 1 גרם שומן

גאלט תפוחים טבעוני

מקמח כוסמין מלא

Keyword קמח כוסמין, שמן קוקוס, תפוחים, גאלט
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות

מרכיבים

לבצק

  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 100 גרם סוכר קוקוס
  • 50 גרם רסק תפוחים
  • 100 גרם שמן קוקוס במרקם משחתי (ראו הערה למעלה)
  • 40 גרם משקה סויה או חלב צמחי שאתם אוהבים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מרכיבים למלית

  • 2 תפוחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפית סוכר חום

לציפוי

  • 2 כפות סילאן מעורבבות עם 2 כפות מים
  • מעט אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, סוכר, שמן קוקוס ומלח לתערובת פירורית (חשוב לשים לב לא ללוש, אלא רק לערבב)

    גאלט תפוחים טבעוני
  2. מוסיפים חלב סויה, רסק תפוחים ווניל ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

  3. מעבירים לקירור של כחצי שעה במקרר

  4. מחממים תנור ל 180 מעלות

  5. בנתיים חותכים תפוחים לפרוסות דקות ומערבבים עם וניל, סוכר ולימון.

    אופים כ- 30 דקות עד שהבצק אפוי והתפוחים רכים
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה דק ככל האפשר

  7. מסדרים את התפוחים באמצע. כשמסיימים את סידור התפוחים, יוצרים עוד שכבה זהה מעליה

    מקפלים את דפנות הבצק על התפוחים בעזרת נייר האפייה
  8. אופים כ- 30 דקות עד שהבצק אפוי והתפוחים רכים

    גאלט תפוחים טבעוני
  9. מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת קוקוס

 

Comments

comments