גראטן קולורבי מושלם
אני לא יודע איך לכנות את המתכון הזה, האם הוא ללא גלוטן? (תשובה: כן)
האם הוא מתאים לפסח? (תשובה: גם כן)
האם הוא דל קלוריות (ווי לגמרי!)
האם הוא טבעוני (נו מה?!)
בכל אופן, הכנתי גראטן והחלפתי את התפוחי האדמה המסורתיים בפרוסות של קולורבי.
הסיבה היא חסכון משמעותי בקלוריות ופחמימות.
לא מאמינים? היווכחו בעצמכם
ב100 גרם תפוח אדמה יש בערך 80 קלוריות, 20 גרם פחמימה, פחות מגרם שומן,2 גרם חלבון 2.4 גרם סיבים תזונתיים
ב100 גרם קולורבי יש בערך 27 קלוריות, 6 גרם פחמימה, פחות מגרם שומן, 1.7 גרם חלבון ו 3.6 גרם סיבים תזונתיים
אני חושב שעבור המתכון הזה אפשר להחליף את התפוחי האדמה ולקבל תוצאה לא רעה בכלל.
שלא תבינו אותי לא נכון.
אני בכלל לא נגד תפוחי- אדמה ומאוד אוהב לאכול אותן צלויים בתנור עם שמן זית ושום אבל אפשר גם מדי פעם להחליף כדי לשמור על מסגרת קלורית ופחמימית נמוכה יותר כמו לדוגמא בערב החג.
מעט על גראטן קולורבי
את הרוטב המוקרם דהיינו בשמל הכנתי ממשקה סויה ללא תוספת סוכר או ממתיקים של חברת הרדוף (גילוי נאות: גם השתתפו בהכנת המתכון הזה) שאותו הסמכתי עם מעט קורנפלור.
שימו לב שחשוב לבחור משקה סויה ללא תוספת סוכר וגם ללא תוספת ממתיקים. טעם ניטרלי ולא מתוק.
אפשר להחליף את הקרונפלור בקמח תפוחי אדמה, טפיוקה או כל קמח עמילן אחר.
למעשה הכנתי רביכה של שמן וקורנפלור ולאט לאט הוספתי את משקה הסויה עם תבלינים עד שנוצר רוטב קרמי ומעט נוזלי.
עכשיו, תקשיבו טוב: (שלא יהיו אחר כך שאלות)
העניין עם רוטב בשמל הזה שהוא שהוא לא מכיל תועפות שמן או שומן וולכן צריך לבשל אותו הרבה זמן כדי שיסמיך. ככל שתבשלו אותו יותר כך הוא יסמיך יותר.
אתם עדיין פה? יופי. תמשיכו להקשיב.
אתם לא חייבים שהרוטב ייצא במרקם סמיך כדי שהגראטן יצליח לכם. אפשר לחלוטין להפסיק לבשל אותו אחרי 20 למרות שהוא יהיה עדיין נוזלי.
תבלינים:
אני השתמשתי באגוז מוסקט שמעניק טעם נפלא ועשיר. (אל תוותרו, לא כדאי)
בנוסף השתמשתי גם בטימין טרי והרבה שום. אפשר להחליף את הטימין באותה כמות של רוזמרין, אורגנו או אפילו זעתר. זה ייצא נפלא.
תוספת אפשריות:
לגרסה לא כשרה לפסח אפשר להוסיף כף או שתיים של אבקת שמרי בירה שתעניק טעם גבינתי עשיר או לחילופין כף מיסו לבן או כף חרדל הולנדי.
כבר עוקבים אחרי באינסטוש? כדאי לכם ממש כיף שם
ערכים תזונתיים של גרטן קולורבי
מנה אחת של גראטן קולורבי במשקל של 200 גרם
- 170 קלוריות
- 7 גרם חלבון
- 17 גרם פחמימה
- 9 גרם שומן
- 7 גרם סיבים תזונתיים
עוד מתכון דל קלוריות? מה עם רביולי זוקיני?
גראטן קולורבי
מרכיבים
- 3 קולוקבי 800 גרם
- 3 ורבע כוסות משקה סויה ללא סוכר של חברת הרדוף 750 מ"ל
- 4 כפות שמן זית 40 גרם
- 4 כפות קורנפלור 36 גרם
- 3 שיני שום כתושות 20 גרם
- 1 כפית אגוז מוסקט 2.5 גרם
- 1 כפית עלי טימין טריים
- מעט מלח
הוראות הכנה
-
קולפים את הקולורבי ופורסים לפרוסות דקות של בערך 5 מ"מ ומניחים בצד
-
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
-
מחממים את השמן בתוך סיר עמוק ומוסיפים את הקורנפלור
-
מערבבים את שהשמן נספג בקורנפלור והופך למעין קרם
-
יוצקים חצי כוס של משקה סויה ללא סוכר ומערבבים עד שמקבלים רביכה אחידה
-
מוסיפים עוד חצי כוס משקה סויה וחוזרים על התהליך
-
מוסיפים את שאר משקה הסויה ומוסיפים את אגוז המוסקט, השום הכתוש, הטימין והמלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
-
מבשלים תוך כדי ערבוב בלי פוסק על אש נמוכה כ 20 דקות או שהרביכה מסמיכה.
-
מסדרים את הקולרבי על גבי תבנית אפיה ויוצקים את הבשמל על גבי הקלורבי
-
אופים כ35 דקות עד השחמה.
-
לפני הגשה מפזרי עלי טימין בנדיבות מעל
-
הגראטן יתייצב לאחר הצינון. אפשר בהחלט להכין כמה שעות מראש ולחמם בסמוך להגשה
סרטון של המתכון