גרנולה ביתית עם כוסמת וקקאו שכיף להכין לבד בבית
לא יודע מה אתכם, אבל אצלי השבוע התחיל במעט לחץ להספיק המון דברים. יש לי הרבה משימות ברשימת המטלות השבועית שייצרתי לעצמי והדבר מכניס אותי למעט לחץ שמתבטא בעיקר ברצון להכין מזון במהירות שיא.
אומנם העונה הזו של החורף מושלמת לבישול ארוך מעל הכיריים אבל אני מוצא את עצמי מסוגל להקדיש לבישול (שאני כה אוהב) לא יותר מחצי שעה ביום.
אני מוצא את עצמי משרה קטניות ללא הרף, רק כדי שאוכל לבשל אותם במהירות לאחר מכן, חותך ירקות מראש ושם בקופסאות כדי שאוכל נשנש לאורך כל היום וגם מכין לעצמי כמות גדולה מאוד של גרנולה שתספיק לעצמי לכל השבוע.
עכשיו, אתם בטח שואלים למה להכין גרנולה ביתית שאפשר לקנות בסופרמרקט.
אז דבר ראשון: חסכון במחיר. עלות המשוערת של המתכון הזה הוא כ 13 שקל לחצי קילו של גרנולה.
דבר שני: זה כיף וקל (מושלם להכנה עם ילדים)
דבר שלישי ואולי הכי חשוב מכולם: כמות הסוכר, המלח והשומן בגרנולה קנויה הוא גדול. במידה ונכין לבדנו גרנולה ביתית, נוכל לשלוט בקלות בכמויות של אלו.
הגרנולה הזו עשירה בחלבון, בברזל, בחומצה פולית ובסיבים תזונתיים ולכן תגרום לכם לתחושת שובע לאורך זמן. היא מלאה באנטי אוקסידנטים טבעייםו חומצות שומן איכותית בקיצור מלאה בכל טוב.
מושלם לארוחת בוקר או לארוחת לילה בשילוב עם יוגורט מסויה ואין כיף יותר לתת במתנה צנצנת כזו למישהו שאתם באמת אוהבים.
45 קלוריות
1.2 גרם חלבון
5.6 מג סידן
14. מג מגנזיום

גרנולה ביתית עם כוסמת וקקאו
מרכיבים
- 2 כוסות כוסמת ירוקה מושרה ללילה בהרבה מים
- 2 כוסות שיבולת שועל עבה
- 1/2 כוס שבבי קקאו נא ללא תוספת סוכר
- 1 כוס שבבי קוקוס
- 1/2 כוס שקדים טבעיים
- 1/2 כוס פקאנים קלופים טבעיים
- 8 משמש מיובש אורגני
- 3 כפות סילאן או כל ממתיק אחר שאתם חפצים
- 1 כף קינמון
הוראות הכנה
- קוצצים בעזרת סכין גדול את השקדים והפקאנים בצורה גסה
- מסננים ממי ההשריה את הכוסמת
- בקערה גדולה מוסיפים את כל רכיבי הגרנולה ומערבבים היטב
- משטחים את התערובת על גבי תבנית אפיה רחבה
- אופים על חום בינוני (180 מעלות) בין 15-20 דקות עד שכל הבית מריח מקינמון ואהבה
- נשמר בצנצנת סגורה ויבשה עד כחודש.