Home » גרנולה מעדשים
גרנולה מעדשים כתומות

גרנולה מעדשים

גרנולה מעדשים כתומות

צפו בסרטון

 

אם נתקעתם עם כמות גדולה של עדשים בבית (כמוני) אתם יכולים להכין גרנולה נפלאה ומתוקה מעדשים כתומות.

זה באמת עניין של מה בכך והתוצאה שמתקבלת היא מפנקת, טעימה ,בריאה במיוחד ונותנת בוסט של נוטריונטים חשובים לכל היום.

הכל התחיל שניסיתי לצ'פר את המשתתפים באתגר החיטוב הטבעוני במתכון קל ופשוט לארוחת בוקר כזו שלא מכילה שיבולת שועל או כוסמת.

הפכתי את הראש ואת המטבח בלמצוא פתרון שהוא גם מזין וגם טעים.

די מהר מצאתי במקרר צלוחית עמוקה בה השריתי לפני יום כוס של עדשים אדומות כדי להכין מהם קציצות . לפתע כאילו נדלקה לי בראש (ממש כמו בסרטים) נורה:

"למה שלא אכין מהעדשים גרנולה?!"

5 דקות לאחר מכן, מצאתי את עצמי מערבב בקערה עמוקה עדשים, תבלינים ואגוזים

מספר דקות לאחר מכן כבר צעקתי ברחבי המטבח של הסטודיו שלי: אאוריקה. כן! מצאתי את זה

עשיתי גרנולה משגעת וקראנצ'ית ומפנקת מעדשים כתומות!

גרנולה מעדשים כתומות
גרנולה מעדשים כתומות

מעט על גרנולה מעדשים כתומות

את הגרנולה זו הכנתי מעדשים כתומות שהן דקות מאוד ולא דרושות בישול מקדים מלבד האפייה. אפשר להחליף גם בעדשים צהובות, קינואה וכוסמת ירוקה. שאר הקטניות לא ניסיתי אך לפי דעתי לא יעבוד.

אם הצלחתם להחליף בקטניה אחרת, ספרו לי!

הממתיק של  הגרנולה הוא מייפל שאותו אפשר להחליף בסילאן, סוכר, אגבה או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים.

כדי להעניק מעט טעם מוכר של גרנולה השתמשתי בקינמון. אפשר להחליף בתבלינים אחרים כמו תערובת של הל, ג'ינג'ר, ציפורן או חוויאג' לקפה.

התוספות שהשתמשתי הן תוספת מוברכת לחומצות שומן ולאקטסטרה קראנצ'יות.  אתם יכולים להיות יצרתיים ולהוסיף תוספות פירות יבשים, תבלינים שלמים ועוד

תוספת חשובה לגרנולה היא חמאת בוטנים שדואגת לעטוף את העדשים כדי שלא ישרפו בתנור. אפשר להחליף באותה כמות של טחינה, חמאת שקדים או שמן קוקוס.

ערכים תזונתיים

מנה אחת של גרנולה מתוך 5 מנות במשקל מוערך של 135 גרם תכיל:

  • 360 קלוריות
  • 15.4 גרם חלבון
  • 38.4 גרם פחמימות
  • 16 גרם שומן

גרנולה מעדשים כתומות

זמן הכנה 8 hours
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 360 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות לפני השריה 170 גרם
  • 4 כפות סירופ מייפל 60 גרם
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר 25 גרם
  • 1 חופן אגזוי מלך קצוצים 40 גרם
  • 1 חופן שקדים מולבנים 26 גרם
  • 1 חופן קליפות קוקוס לא קלוי 25 גרם
  • 1 חופן גרעיני דלעת 17 גרם
  • 1 חופן גרעיני חמניה 23 גרם
  • 1 כף שטוחה אבקת קינמון

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים מאבק וליכלוך

  2. מעבירים לקערה ומוסיפים מים עד כיסוי

  3. משרים בין 4 שעות לילה

  4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  5. מסננים מהמים ומערים היטב מעל מסננת את עודפי המים

  6. מעבירים לקערה

  7. מוסיפים את שאר מרכיבים הגרנולה: חמאת הבוטנים, המייפל, מבחר האגוזים והקינמון ומערבבים היטב

  8. משטחים את הגרנולה על גבי תבנית אפייה ומוודאים שהגרנולה תשטוח היטב ולא יווצרו שכבות.

  9. אופים את הגרנולה בין 15-20 דקות עד שהגרנולה הופכת קראנצ'ית

  10. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין

  11. מעבירים לצנצנת יבשה ואטומה.

  12. נשמר פריך וטעים כשבוע

סרטון של המתכון

Comments

comments