Home » חטיף קוקוס ובננה טבעוני
חטיפי קוקוס בננה טבעונים

חטיף קוקוס ובננה טבעוני

חטיף קוקוס ובננה טבעוני עם תחתית של פקאנים ותמרים 

חג פסח הוא הזדמנות נהדרת לאלתר מתכונים חדשים ממצרכים כשרים לפסח שיש בשפע בסופרמרקטים.

למרות שאינני שומר כשרות אני נהנה לשחק עם כל השפע הנפלא הזה שמגיע עם החג:

פסטות מקמח אורז, עוגיות בוטנים, עוגיות קוקוס ועוד.

בכלל נדמה שחג הפסח כולו נשען על האגוז הטרופי הנפלא הזה ואני אוהב במיוחד להכין ממנו

שלל מאכלים שאפשר לאכול בחג הפסח וכל השנה.

טעם הקוקוס תמיד מחזיר אותי לטיול שערכתי אחרי הצבא במזרח הרחוק

ואני מאוד אוהב לשלב בו טעמים טרופיים כמו טעמים של אננס, רום או במקרה הזה בננות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

מעט על המתכון:

לתחתית החטיף השתמשתי בתמרי מג'הול מגלוענים ששגם מייצרים מסה דביקה שמחזיקה את תחתית החטיף וגם מספקת מתיקות נהדרת.

במקום תמרי מג'הול אפשר להשתמש באותה כמות של מחית תמרים

כדי לייצר משהו לנגוס בו וגם לתוספת של חומצות שומן איכותיות השתמשתי באגוזי פקאן, זרעי צ'יה וזרעי פשתן.

אם אתם לא אוהבים אחד מהרכיבים תרגישו חופשי להחליף בזרעים או אגוזים שאתם אוהבים.

את המרקם הרך והקרמי של החטיף אחראי קרם הקוקוס.

אני השתמשתי בקרם עשיר בשומן (21%) שציננתי היטב במקרר. קרם קוקוס בעל אחוז שומן נמוך יותר לא יתקשה ולא ייצר את המרקם הדרוש ולכן כדאי לוותר.

אם אתם רוצים להחליף את הבננות אפשר להחליף באותה כמות של אננס קפוא – ייצא חטיפי פינה קולדה. (רושם לעצמי לעשות פוסט כזה בעתיד )

אני השתמשתי בתבנית של קאפקייס, כדי לייצר חטיפים אישים שקל לחשב את כמות הקלוריות והשומן – כמובן שאפשר לעשות את המתכון בתבנית אחת גדולה.

מתוק וטרופי

איך אוכלים את זה?

חצי חטיף קוקוס בננה טבעוני כשעה וחצי לפני אימון יכול להיות חטיף אנרגיה נפלא הודות לכמות הפחמימות הזמינות שבו.

מכיוון שהוא מכיל כמות גבוהה של שומן לא מומלץ לאכול את החטיף בסמוך לאימון מפני שעלולה להיווצר תחושה של אי נעימות בבטן.

ב

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

חטיף אחד במשקל 130 גרם מתוך 6 מכיל: 

300 קלוריות

3 גרם חלבון

39 גרם פחמימות

15 גרם שומן (מתוכו 9 גרם שומן רווי)

חטיפי קוקוס בננה טבעונים

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 6 חטיפים
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

לתחתית

  • 10 תמרי מג'הול מגולענים 170 גרם
  • 3 כפות פקאנים 48 גרם
  • 1 כף זרעי צ'יה 6 גרם
  • 1 כף זרעי פשתן 12 גרם
  • 1 כף שטוחה אבקת קקאו 7 גרם
  • 1 כף שמן קוקוס לשימון התבנית 10 גרם

לשכבת בננה קוקוס

  • 2 בננות בשלות 200 גרם
  • 1/2 קופסת שימורים קרם קוקוס 21% שומן מצוננת היטב במקרר 100 גרם
  • 1/2 כוס קוקוס טחון 40 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל 5 גרם
  • מעט פקאנים גרוסים לעיטור לא חובה

הוראות הכנה

  1. דואגים לקרר היטב קופסת שימורים של קרם קוקוס בעל אחוז שומן גבוה 

  2. במעבד מזון טוחנים היטב את כל רכיבי התחתית עד שנוצר מעין בצק דביק 

  3. משמנים היטב תבנית שקעים בשמן הקוקוס 

  4. בעזרת הידיים משטחים בכל שקע מעט מבצק התמרים והפקאנים 

  5. מכינים את הקרם הקוקוס והבננות:

  6. בעזרת מזלג מועכים את הבננות 

  7. מוסיפים מחצית מקפוסת השימורים של קרם הקוקוס (רק את החלק הלבן והשומני ללא הנוזלים שנוצרו בתחתית)

  8. מוסיפים את הקוקוס הטחון ותמצית והווניל ומערבבים היטב עד קבלת מחית אחידה 

  9. ממלאים כל שקע בתערובת הקוקוס והבננה, מעטרים במעט פקאנים גרוסים ומכניסים למקרר לפחות לשעה 

  10. מחלצים בעזרת כף כל חטיף וזוללים בהנאה 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments