Home » חטיפי מעדן טבעוני
חטיפי יוגורט טבעוני

חטיפי מעדן טבעוני

חטיפי מעדן טבעוני עם שוקולד, פיסטוקים וחמוציות

ביום יומיים האחרונים אני לא מפסיק לשמוע בראש את השיר של ערן צור – “פתאום נהיה קיץ”

אפשר להבין אותי אני חושב, הקיץ השנה הפציע כמעט ביום אחד וגם לקח לו קצת להגיע .

החום והיובש של תחילת הקיץ גרמו לי בבת אחת לחוסר חשק למתוקים עתירי פחמימות ובצקים וחשק עז למאכלים קלילים, דלי קלוריות שלא יכבידו על הבטן.

בול כמו המתכון הזה 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

אני אוהב את המתכון הזה במיוחד מפני שאני נמצא (שוב) בתקופת חיטוב ארוכה ומתמשכת (כבר שלושה חודשים, אבל מי סופר) וטפו טפו טפו כבר ירדתי קרוב ל4% שומן

הקיץ הזה עומד להיות חטוב במיוחד, אתם תראו.

חטיפי יוגורט טבעוני

אני כבר יודע מה אתם עומדים לשאול אותי: “חגי, איך אפשר לאכול מתוקים ועדיין לרדת באחוזי השומן”?

אז התשובה שלי היא: כל עוד נהיה בגרעון קלורי נרד באחוזי השומן.

פשוט, לא?

מעט על המתכון

את המתכון הזה אני מתכנן כבר לעשות תקופה ארוכה ורק חיכיתי לחמסין אחד הגון, כדי להכין אותו. (תודה שבאת)

הוא באמת אחד הפשוטים להכנה ואפשר להכין אותו עם הילדים או סתם כשמתחשק לנשנש משהו קר, מתוק ודל קלוריות.

אני השתמשתי במעדן סויה bio  בטעם טבעי של תנובה שהוא מעדן ללא תוספת סוכר ובעל יחס פחמימה חלבון מעולה.

חטיפי יוגורט טבעוני

לקישוט וקצת טעם השתמשתי בחצי חבילה של שוקולד מריר מומס. אפשר להחליף את השוקולד באותה כמות של חמאת בוטנים מומסת, סליאן או אפילו מעט טחינה מעורבבת עם סליאן.

ובשביל לתת לכל הדבר הזה צבעים מטריפים השתמשתי בחופן של פיסטוקים קצוצים וחמוציות קפואות. תוספת נפלאה של חומצות שומן איכותיות ונוגדי חמצון חזקים.

הכי לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה , לא?

חטיפי יוגורט טבעוני
יפה כמו ציור

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

חתיכה של חטיף מעדן ושוקולד במשקל 50 גרם תכיל:

60 קלוריות

2.8 גרם חלבון

6 גרם פחמימות

3 גרם שומן

בא לכם עוד משהו לנשנש? אתם חייבים להכין את הקרקרים האלו מקמח חומוס 

חטיפי מעדן טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 10 חתיכות
קלוריות 60 kcal

מרכיבים

  • 500 גרם מעדן סויה Bio בטעם טבעי של תנובה 4 אריזות
  • 50 גרם שוקולד מריר חצי טבלה
  • 33 גרם פיסטוקים קצוצים חופן
  • 30 גרם חמוציות קפואות חופן

הוראות הכנה

  1. מרפדים תבנית בניר אפייה 

  2. יוצקים את המעדן על גבי נייר האפייה 

  3. משטחים את המעדן היטב לאורך כל הנייר 

  4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים 

  5. מפזרים את השוקולד המומס על גבי המעדן ובעזרת סכין יוצרים ספירלות 

  6. בוזקים פיסטוקים וחמוציות 

    חטיפי יוגורט טבעוני
  7. מכניסים למקפיא לשעה לפחות 

Recipe Notes

כדי להכפיל את כמות החלבון הוסיפו סקופ של אבקת חלבון בטעם ווניל. 

 

Comments

comments