חצילים מאודים וטופו בסטייל אסייתי
צפו בוידאו
אם לא ידעתם אז חציל הוא ירק דל קלוריות בקטע פסיכי. הוא נראה כמו ספוג ובצורתו המבושלת הוא סופג לתוכו כל מה שנמרח עליו.
לכן, מנה של חצילים מאודים עם רוטב אסייתי קליל ונעים עם טופו יכולה להיות מנה משביעה (בשל הנפח הרב של החציל) טעימה מאוד (כי יש רוטב טעים, דא) והכי חשוב מתאים בול לחיטוב טבעוני.
איך נשמע?
לא יודע מה אתכם, לי זה נשמע כמו מתכון מנצח.
מעט על חצילים מאודים וטופו
- את החציל אני מאדה במתקן אידוי מבמבוק שאותו אני מניח על גבי סיר עם מים רותחים.
אם אין לכם סיר כזה אתם יכולים לאדות את החציל בתוך קערה זכוכית מכוסה בצלחת עם מעט מים ואותה להכניס למיקרוגל.
2. הסיבה שאני מאדה את החצילים היא שהאידוי גם משמר בצורה טובה את הוויטמינים בירק (במיקרו זה נשמר טוב יותר, אגב) וגם האידוי גורם לכך שהחציל הופך ספוגי ורך.
כך שהוא יודע לספוג לתוכו המון רוטב.
3. הרוטב שעשיתי הוא אותו שילוב קלאסי של רוטב סויה, שמן שומשום, חומץ שום ומעט מעט מעט חמאת בוטנים. אתם יכולים להחליף בכל רוטב אחר שבא לכם. לחצילים לא אכפת
ערכים תזונתיים:
מנה אחת מתוך 3 של חצילים מאודים עם טופו תכיל:
- 307 קלוריות
- 20 גרם חלבון
- 13.3 גרם פחמימה
- 17 גרם שומן
חצילים מאודים עם טופו
מרכיבים
- 1 חציל בגודל בינוני
- 300 גרם טופו קשה
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה כהה
- 1.5 כפות חומץ אפשר גם מיץ לימון
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית שמן צ'ילי לא חובה. לחובבי הפיקינטי
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפית חמאת בוטנים
- מעט מים
לקישוט
- מעט שומשום שחור
- חופן כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
-
מקלפים את החציל בעזרת קולפן וחותכים לקוביות בגודל 5 ס"מ בערך
-
מחממים מים בסיר עמוק ומביאים לרתיחה
-
מעבירים את קוביות החציל לכלי האידוי ואותו מניחים על גבי הסיר.
-
מכסים ומאדים כ 15 דקות עד שהחציל מתרכך מאוד
-
אם אין מתקן אידוי אפשר להעביר את קוביות החציל לקערה עם חצי כוס מים, לכסות עם צלחת או מכסה ייעודי ולהכניס למיקרוגל ל 8-10 דקות
-
חותכים את הטופו לקוביות
מכינים את הרוטב
-
במחבת גדולה שיכולה להכיל גם את הטופו וגם את החצילים מחממים את שמן השומשום
-
מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות על אש נמוכה
-
מוסיפים את שאר המרכיבים וערבבים.
-
אם הרוטב סמיך הוסיפו מעט מים כדי לדלל את הרוטב (אפשר את המים מסיר האידוי)
-
מוספיים את קוביות הטופו לרוטב ומבשלים מספר דקות עד שהטופו מקבל צבע עמוק ויפה של הרוטב
-
שימו לב שהרוטב לא מתאדה לחלוטין. במידה וכן הוסיפו עוד מעט מים מסיר האידוי כי הרוטב צריך להיות נוזלי (אבל לא מאוד דליל)
-
מוסיפים את החצילים המאודים למחבת ומערבבים היטב עד שכל החצילים סופגים את הרוטב
-
מגישים עם מעט שומשום וכוסברה