Home » טארט קרם חמאת בוטנים
טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון

טארט קרם חמאת בוטנים

טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון

לפני מספר שנים כשהפכתי לטבעוני חיפשתי ברשת מתכון לעוגת שוקולד טבעונית.

באותה תקופה לא היו הרבה בלוגים של בישול טבעוני ברשת (למעשה לא היו בלוגים טבעונים בעיברית כלל)

אני זוכר שהרצתי חיפוש בגוגל והתוצאה הראשונה שקפצה לי היתה עוגת שוקולד ובננות של עוגיונט.

אני לא זוכר לכבוד איזה אירוע אפיתי את העוגה, אבל אני זוכר את המחמאות שהיא קצרה.

יצא לי להכין את העוגה הזו עוד מספר פעמים והיא תמיד קוצרת מחמאות וקריאות התפלאות (בעיקר מאמא שלי: “היא טבעונית? באמת היא טבעונית? די נו, היא טבעונית?”)

מאז עברו המון בננות אצלי במטבח ואם הייתם שואלים את חגי שלפני 5-6 שנים שיום יבוא ואני אאפה עם נטלי לווין (הלא היא עוגיונט) הייתי צוחק עליכם (בפה מלא מעוגת שוקולד ובננות ).

אז כן, זה קרה! (היא גם כתבה על זה, אמיתי, אני לא ממציא)

הספורטאי הטבעוני ועוגיונט נפגשו לבוקר של אפייה וכיף שכל כולו הוקדש למתוקים טבעוניים עשירים בחלבון.

(בול כמו שאני אוהב)

אז מלבד מלא צחוקים, שוקולד ושמן קוקוס גם גיליתי שנטלי קצת משוגעת על כושר וספורט (נשמע לכם מוכר?)

וזה תמיד כיף מישהו ששותף להתמכרות שלך (פעילות גופנית, לא מתוקים אם חשבתם)

טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון
כשהספורטאי הטבעוני ועוגיונט נפגשים

מה הכנו?

אז הרשנו לעצמנו מעט להשתולל ולשחק עם אוכל ואבקת חלבון ויצאו שלושה מתכונים מגניבים לגמרי (מותר עדיין להשתמש במילה מגניב?)

בכל אופן, המתכון הראשון, והנה הוא לפניכם, הוא טארט חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון

עכשיו, דמיינו לכם כריך חמאת בוטנים וריבה עשיר ומפנק. ועכשיו דמיינו אותו כטארט.

הוא מורכב משכבה של קרם חמאת בוטנים מפנק שמונח על גבי בצק מפתי בר ושכבה של ריבה עם מעט במבה שפיזרנו (כבר אמרתי שהשתוללנו?)

הטארט יצא חגיגי, יפה וטעים מאוד.

הוא בעל טעם עדין של חמאת בוטנים ולמרות שלל המרכיבים הוא טארט קליל ונימוח.

טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון
כמו כריך pb&j אבל בטארט

ערכים תזונתיים:

פרוסת עוגה אחת מתוך 20 במשקל 70 גרם תכיל:

300 קלוריות

8 גרם חלבון

29 גרם פחמימה

14 גרם שומן

רוצים עוד קינוח עם חמאת בוטנים? 

טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון
יש בתוכו במבה!
צילום נטלי לוין

טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון

זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 20 פרוסות
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

  • תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

לקלתית:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 80 גרם שמן קוקוס מומס

לקרם חמאת בוטנים עשיר בחלבון:

  • 250 גרם שוקולד לבן טבעוני
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 100 גרם חמאת בוטנים טבעית
  • 30 גרם אבקת חלבון סויה
  • 340 גרם חבילה טופו משי
  • קורט מלח

למלית:

  • צנצנת ריבת פטל או תות
  • 15 גרם שקית קטנטנה במבה מפוררת

לקישוט:

  • פטל מיובש טבעי

הוראות הכנה

  1. קלתית:
  2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
  3. מוסיפים שמן קוקוס ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  4. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית.
    טארט קרם חמאת בוטנים וריבה טבעוני עשיר בחלבון
  5. מקפיאים.
  6. קרם חמאת בוטנים עשיר בחלבון:
  7. שמים שוקולד בקערה וממסים עד שהוא מומס לחלוטין.
  8. מוסיפים שמן קוקוס, חמאת בוטנים, אבקת חלבון, טופו ומלח וטוחנים היטב בבלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת אחידה, קרמית ללא גושים.
  9. הרכבת הטארט:
  10. יוצקים את הריבה על גבי הקלתית ומיישרים לשכבה אחידה.
  11. מפוררים במבה מעל הריבה ומעליה יוצקים את קרם חמאת הבוטנים.
  12. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה לשכבה אחידה.
  13. מצננים את הטארט במשך 3-4 שעות במקרר להתייצבות מוחלטת של הקרם.
  14. לפני ההגשה מקשטים במעט פטל מיובש טבעי.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments