טופו חם עם רוטב סויה חריף
אתם בטח מכירים טופו צלוי, מטוגן או אפוי אבל הדרך הזו של טופו חם מבושל במים חמים בטח חדשה לכם. למעשה זו עוד דרך מסורתית לאכול טופו במזרח וחייב להודות שהיא אהובה עלי במיוחד.
למעשה בישול של הטופו במים חמים מחזירה אותו מעט אחורה בשלבי האבלוציה של הכנת הטופו ולמצב שבו הוא היה גוש רך ונימוח של גבינת סויה.
מצב הנימוחות תלוי כמובן בזמן הבישול, ככל שתבשלו את הטופו יותר כך הוא יהפך ליותר רך. בעיני, בישול של 20-30 דקות לחלוטין מספיקות.
התוצאה שמתקבלת היא טופו רך ונעים ועדיין שומר על צורתו היציבה כך שאפשר לנגוס בו.
היתרון של המתכון הזה הוא, שלהבדיל ממתכונים בהם מטגנים או מקפיצים את הטופו אין צורך להוסיף תוספת של שמן למתכון ובכך חוסכים בכמות הקלוריות הנצרכת.
הרוטב שנהוג להגיש את הטופו החם מורכב מסויה, חומץ ותבלינים ארומתיים כמו שום ופלפל חריף.
מעט על טופו חם ברוטב סויה חריף
- אני השתמשתי בטופו קשה כדי שישאר יציב במהלך הבישול הממושך. אתם יכולים להשתמש בטופו יותר רך ולבשל פחות זמן. כן אפשר פשוט לחמם במיקרו טופו משי
- כדי להעניק מרק מאוד רך ונעים לטופו הוספתי חצי כפית של סודה לשתיה. לא ממליץ לוותר על כך אפשר להחליף בכף חומץ או מיץ לימון . כמעט אותו אפקט אבל הטופו עלול לקבל טעם חמצמץ.
- כדי להיות נאמן לטעמים המסורתיים של המנה הכנתי רוטב חם שמורכב מסויה, חומץ, שמן שומשום, פלפל חריף, בצל ירוק ושומשום קלוי. אם אתם לא אוהבים אחד או יותר מהמרכיבים וותרו עליהם.
ערכים תזונתיים:
מנה אחת של טופו חם במשקל 200 גרם יכיל
- 315 קלוריות
- 26 גרם חלבון
- 9 גרם פחמימה
- 18 גרם שומן

טופו חם ברוטב סויה חריף
מרכיבים
- 1 גוש טופו קשה 300 גרם
- 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 חופן פלפל חריף אדום פרוס
- 1 חופן בצל ירוק פרוס דק
- 1 כפית שומשום
הוראות הכנה
-
חוצים את גוש הטופו ל2 ומניחים בתוך סיר עם כפית הסודה לשתיה
-
מביאים לרתיחה ומבשלים בין 20-30 דקות
מכינים את הרוטב
-
בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבים הרוטב: סויה, החומץ, שמן השומשום, הצילי, הבצל הירוק והשומשום
-
כשהטופו מוכן מעבירים לקערה ויוצקים מהרוטב על גבי הטופו
-
אוכלים חם