טופו משעועית לבנה מ2 מרכיבים בלבד!
צפו בוידאו
אם אתם רוצים לגוון את מנות הטופו שלכם בטופו שלא מסויה אתם יכולים להכין טופו מכל קטנית שיש לכם!
וזה מתכון מאוד קל ובסיסי שממנו אפשר לצאת לכל כך הרבה כיוונים.
הכל התחיל שנתקלתי במתכון לא ברור, בתוך בלוג לא מעודכן וישן כנראה אמריקאי אבל לא ממש הצלחתי להבין עד הסוף
אלוהים יודע איך הגעתי אליו
מתכון הדליק אותי והייתי חייב לנסות לראות אם זה עובד.
המתכון המקורי היה ארוך ומאוד מסורבל ודרש שימוש במד חום, בד כותנה מיוחד וסביבה סטירילית.
הכל היה ניראה לי די מיותר מסובך ואני כפי שידוע לכם אוהב את החיים הפשוטים לכן ניגשתי לחקור את המתכון בעצמי והרי הוא לפניכם.
קצת על טופו שעועית לבנה
המתכון מתבסס על שעועית לבנה אתם לחלוטין יכולים להכין אותו טופו משעועית אדומה, אפונה ירוקה יבשה ואפילו חומוס.
אי אפשר להכין טופו מפולי סויה יבשים באותה דרך. טופו מסויה מכינים כך זה מתכון שפירסמתי בשנת 2016 והוא מצולם רע!! אבל נחמד להכין בבית כדי לראות איך זה עובד.
המתכון המקורי משתמש במלח אנגלי (סודיום סופלט) אני מצאתי שמלח בישול רגיל (נתרן כלורי) עושה את העבודה ואף בצורה לא רעה בכלל.
במתכון המקורי נעשה שימוש מדוקדק ומיותר של חימום החלב לטמפרטורה מדויקת של 70 מעלות. אני גיליתי שזה מיותר. אפשר להביא לרתיחה ולהסיר מהאש ועדיין התוצאה תהיה טובה מאוד.
שימו לב שמדובר בטופו רך מאוד ויותר דומה במרקם לטופו משי או לפנקוטה,מלבי.
מאוד טוב לאכילה כפי שהוא עם סויה, וסלט אסייתי מרענן. לא מיועד להקפצה או טיגון כמו טופו קשה רגיל.
טופו שעועית לבנה מ 2 מרכיבים בלבד!
מרכיבים
- 1 כוס שעועית לבנה
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 בד כותנה
הוראות הכנה
-
שוטפים במים זורמים את השעועית מאבק וכל מיני חרג'וקים
-
מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים 3 כוסות מים
-
משרים את השעועית ל8 שעות לפחות
-
לאחר כ8 שעות מעבירים את השעועית עם המים למעבד מזון ומוסיפים עוד כוס מים
-
טוחנים את השעועית עם המים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה ונוזלית
-
מרפדים קערה עמוקה נוספת בנייר כותנה (כמו בד חיתול) ושופכים לתוכו את השעועית עם המים
-
מרימים את הבד עם השעועית וסחוטים היטב עד שלא נותרים נוזלים בבד ובקערה מתקבל רק נוזל לבן
-
שופכים את החלב השעועית שקיבלנו לתוך סיר ומוסיפים כפית מלח בישול
-
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק
-
לאחר מספר דקות החלב אמור להתקרש ולהפוך סמיך.
-
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית קטנה ומכיניסים אותה למקרר למשך שעתיים
-
לאחר כשעתיים מוציאים מהמקרר, הופכים על גבי צלחת, מחלצים בזהירות
-
מגישים עם סלט אסייתי טרי, רוטב סויה ושמן שומשום