Home » לביבות כרובית ובטטה
לביבות כרובית ובטטה

לביבות כרובית ובטטה

לביבות כרובית ובטטה אפויות בתנור ודלות קלוריות

חנוכה – פנים רבות לה

מצד אחד חורף וקריר (חורף איזי השנה, לא?) וכל מה שמתחשק הוא לזלול לביבות וספוגניות ושאר מטוגנים.

מצד שני לכל חנוכה יש מוצאי חנוכה.

הפתרון שלי הוא לביבות כרובית ובטטות עם קמח כוסמין מלא, אפויות  בתנור שאפשר לזלול מבלי לחשוב פעמיים.

הן טעימות, חגיגיות, שמנוניות במידה ולחלוטין מעניקות את התחושה של לביבה חמה וחגיגית מבלי שהן מציפות אותנו מבפנים ברגשות של “אוי ואבוי זה טעים, אבל מלא קלוריות” – תוציאו את המחשבה הזו מהסיסטם בכללי בלי שום קשר.

אם לא ידעתם כרובית היא ירק שדל במיוחד בקלוריות וב 100 גרם של כרובית יש רק 25 קלוריות ופחות מ רבע גרם שומן.

לא יודע מה איתכם אני אישית מאוהב- אולי זו התפרחת החיננית, אולי הטעם העדין שעושה לי את זה אבל הכרובית היא בת בית קבועה אצלי בבית.

תקראו קצת על הכרובית בויקפידיה אם אתם לא מאמינים לי

לביבות כרובית ובטטה

מעט על הלביבות כרובית ובטטה

כדי לתת נפח דל קלוריות ללביבה השתמשתי בראש כרובית גדול ויפה ומעט בטטה.

הכרובית מעניקה נפח, עשיר מאוד בסיבים ובעל טעם לא דומיננטי ולמעשה לא מורגשת כלל בלביבה.

אני השתמשתי בבטטה שגם מעניקה צבע מהמם, המון נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.

לייצוב העיסת הכרובית והבטטה השתמשתי בטחינה גולמית וקמח כוסמין מלא. אתם יכולים להחליף בכל קמח שאתם אוהבים כמו קמח ללא גלוטן, קמח לבן, קמח חומוס. תתפרעו!

התיבול ללביבה הוא מאוד פשוט, שום, לימון ומלח פלפל. אתם יכולים לשדרג ככל העולה על רוחם כמו סוכר, צ’ילי, עשבי תיבול ועוד.

זה יעשה ללביבה רק טוב

כדי ליצור לביבות מושלמות אני הכי ממליץ לעשות אותם בעזרת ידים רטובות או מעט משומנות. זה יגרום למלית לא להדבק לידיים ולכם לחיים ממש קלים.

אם מתחשק לכם לביבה מתוקה – פשוט החליפו את השום והלימון במעט קינמון וסוכר חום. הלביבה תצא רכה, מתוקה וחגיגית במיוחד? אולי אעשה מתכון מיוחד על כך , לכו תדעו.

 

לביבות כרובית ובטטה

ערכים תזונתיים ללביבות כרובית ובטטה

לביבה אחת מתוך 40 במשקל 40 גרם תכיל:

  • 40 קלוריות
  • 1 גרם חלבון
  • 5 גרם פחמימות
  • 1 גרם שומן
  • 1 גרם סיבים תזונתיים

נשארה לכם כרובית? מה עם קציצות ?

לביבות כרובית ובטטה

מנה הגשה 40 לביבות
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 1 כרובית בגודל בינוני
  • 1 בטטה בגדול בינוני
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח/פלפל

הוראות הכנה

  1. שוטפים ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים

  2. קולפים ופורסים את הבטטות

  3. מבשלים בסיר עם מים רותחים את הכרובית ואת הבטטה עד ריכוך

  4. מסננים מהמים ובעזרת מועכן של תפוח אדמה מועכים את הירקות עד שמתקבל פירה אחיד

  5. מוסיפים הטחינה, הקמח, הלימון, השום , ממליחים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד

  6. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות

  7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות בגודל של כדור פינג-פונג

  8. זילפו מעט שמן זית מעל

  9. מניחים על גבי תבנית אפייה

  10. אופים כ 15 דקות עז הזהבה

  11. זוללים חם

סרטון של המתכון

יש לי הערות

לגרסה מתוקה

החליפו את השום והלימון ובקינמון וכף סוכר חום

 

Comments

comments