Home » לחם חומוס שטוח
לחם חומוס שטוח

לחם חומוס שטוח

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

לחם חומוס שטוח שכיף לאכול בשבת בבוקר

בואו נודה על האמת הכואבת. חביתות חומוס זה לא משהו.

לא, לא משהו כלל. צריך המון שמן כדי שזה לא ידבק למחבת (גם לנון סטיק המשוכללת שרכשתי) הרבה תוספות ותבלינים כדי שזה יהיה טעים וזה מכביד על הנשמה והבטן כאילו היה מדובר במנת חומוס פול עם שתי פיתות. בקיצור אני לא מחובבי הז'אנר אבל כן מאוד אוהב את הערכים התזונתיים שבחביתת חומוס

אז אם נתקעתם עם שקית של קמח חומוס ואין לכם מושג מה לעשות איתה יש לי פתרון, טעים ונפלא

לחם חומוס שטוח שאופים בתנור

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

בארצות אגן הים התיכון כמו: יוון וטורקיה ישנו לחם שטוח שאופים בתנור חם מאוד והוא עשוי מקמח חומוס.

שם הלחם הוא סוקה (soca) והוא נאכל בעיקר בבוקר.

לפי דעתי ממש לא במקרה, מפני שקמח החומוס מכיל כמות גבוהה מאוד של סיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע ואנרגיה לאורך כל היום. (הם מבינים דבר אחד או שניים שם ביוון)

_________________________

איך אוכלים את זה?

מנה אחת בשילוב ממרח חלבוני (גבינת סויה, ממרח עדשים)  וסלט יכול להיות פתרון נפלא לארוחת בוקר משביעה או לחילופין לארוחת ערב.

________________________

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית נעם בכר: 

מנה אחת של לחם מכילה :

250 קלוריות, 23 גרם פחמימה, 11 גרם חלבון, 13 גרם שומן, 8 מ"ג ברזל, 16 גרם סיבים

 

לחם חומוס שטוח

3 מנות

אז מה צריך?

  1. כוס קמח חומוס (150 גרם)
  2. כוס מים
  3.  מלח גס
  4. שלוש כפות שמן זית
  5. מעט רוזמרין טרי
  6. חצי כפית כורכום
  7. תבנית אפיה בקוטר 15 על 20 ס"מ או מחבת שניתן להכניס לתנור בקוטר של 20 ס"מ

מה עושים?

מחממים תנור על חום גבוה בין 180 מעלות ל 200 מעלות

שופכים את השמן לתבנית ומכניסים לתנור, כדי שהשמן והתבנית יתחממו היטב. כ 10 דקות

מערבבים בקערה את קמח החומוס עם המלח ומוסיפים את כוס המים .

מערבבים היטב, עד שלא נותרים גושים.

שימו ♥ הבלילה אמורה להיות נוזלית כמו בלילה להכנת פנקייק.

לאחר שהתבנית והשמן התחממו, שופכים כמחצית מכמות הבלילה לתבנית ואופים כ 10 דקות.

לאחר מכן שופכים את מחצית השנייה של הבלילה לתבנית, מוסיפים מעט רוזמרין טרי ומלח גס וממשיכים לאפות כ15 דקות נוספות.

עד שהשוליים של הלחם מתחילים להשחים ונפרדים בקלות מהשוליים של תבנית האפייה.

הלחם יוצא פריך וריחני . חובה להגיש מיד כשחם וטרי.

  • החיסרון היחיד של הסוקה שהוא לא טעים קר ואי אפשר להכין כמות גדולה ולשמור לאחר כך.

נשאר לכם עוד קמח חומוס?  תעשו קציצות ירק! 

 

Comments

comments