Home » לחם שיבולת שועל
לחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל ללא לישה וללא התפחה


המתכון הזה רץ ברשת בעיקר בחו”ל כבר המון שנים והוא מאוד פופלארי אצל בלוגרים הולנדים וגרמנים. (כן, אני קורא בלוגים בגרמנית לפעמים)

הם מכנים אותו בשם הצנוע:  “לחם משנה חיים” ואני חייב לזרום איתם שבאמת יש כאן שוס רציני.

אני מאוד אוהב לאפות לחמים לבד בבית ויודע שאפייה של לחמים ביתיים יכולה להיות עסק מסובך שדורש מיומנות, זמן וסבלנות. לכן אני תמיד אוהב מתכונים ללחמים שלא דורשים, התפחה, שמרים או לישה.

המתכון הזה ללחם שיבולת השועל איננו מכיל קמח בכלל, הוא מלא זרעים וקצת אגוזים. הוא בעל טעם מתקתק ונעים והכי חשוב הוא מאוד קל להכנה.

עכשיו, אני יודע מה עובר לכם בראש: הוא יותר דומה לעוגה מאשר ללחם, מבחינת הנראות והמרקם אבל זה לא אומר שאתם לא יכולים לזלול אותו לארוחת בוקר של יום שבת (מי אמר בראנץ’ חגיגי?)

היתרון הבריאותי של הלחם הזה שהוא עשיר בחומצות שומן כמו אומגה 3, סיבים תזונתיים שמסייעים לתחושת שובע ואיזון רמות הסוכר בדם ושלל ויטמנים ומינרלים. (רק טוב יצא לכם מהלחם הזה, תאמינו לי)

מעט על הלחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל
תראו איזה מרקם מגרה

המתכון המקורי מכיל זרעי פסיליום שהם עוזרים להתגבשות המסה לכדי בצק אחיד. אני וויתרתי (מפני שאני לא אוהב להשתמש במתכונים שלי במוצרים שאף אחד לא יודע איפה למצוא) והמסה התגבשה יפה בכל זאת.

הבסיס של המתכון הוא שיבולת שועל דקה

(אני השתמשתי בשיבולת שועל (קוואקר) של חברת הרדוף -שגם השתתפה בהכנת הפוסט – תודה. זה גורם לבלוג הזה להמשיך לייצר תוכן איכותי)

לחם שיבולת שועל

טיפ קטן: אפשר לטחון במטחנת התבלינים מחצית משיבולת השועל והפשתן (גם מסייע לספיגה של האומגה 3) לכדי קמח. זה יגרום ללחם להראות יותר דומה ללחם ופחות לעוגה.

לגבי התוספות ללחם: אני מחלק את התוספות לשתים: אסור לוותר וכאלו שאפשר להחליף או להשמיט.

החובה: שאסור בשום פנים ואופן לוותר עליהן הן: פשתן והצ’יה.

הסיבה שהן דרושות להתגבשות המסה. (אחרת הלחם יתפרק)

שאר התוספות לגמרי רשות ואפשר להחליף בכל זרעים אחרים שתחפצו. זרעי דלעת, קצח ואפילו שומשום.

בהרבה מתכונים ללחם הזה רשום להשאיר הבצק בצד למשך בין 12 ל24 שעות כדי לייצר התססה טבעית שתגרום לבצק להיות אוורירי יותר. אני הוספתי כפית של אבקת אפייה. לא מצאתי הבדל מהותי שבגינו שווה להמתין יממה. לשיקולכם.

לחם שיבולת שועל
שלב ראשון: שיבולת שועל וזרעים

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

פרוסת אחת של לחם מתוך 15 במשקל של 35 גרם תכיל:

  • 150 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 12 גרם פחמימה
  • 9 גרם שומן

רוצים עוד מתכון ללחם משנה חיים? מה עם לחם כוסמת ירוקה? 

לחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל שמכינים במהירות ללא שמרים או לישה

Keyword שיבולת שועל, פשתן, חמניה, צ'יה
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 15 פרוסות
קלוריות 150 kcal

מרכיבים

  • 1.5 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) של חברת הרדוף 188 גרם
  • 0.5 כוס אגוזי לוז 50 גרם
  • 0.5 כוס זרעי פשתן
  • 0.5 כוס זרעי חמניה 65 גרם
  • 2 כף זרעי צ'יה 25 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 0.5 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות שמן (אני השתמשתי בשמן אגוזי מלך גם שמן זית ישתלב מצויין) 30 מ"ל
  • 1 כף סילאן 22 גרם
  • 1.5 כוסות מים 360 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב

  2. בקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב

    לחם שיבולת שועל
  3. שופכים את הקערה עם הרכיבים היבשים לתוך הקערה עם הרכיבים הרטובים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה

  4. מניחים את הקערה על השיש למשך חצי לפחות עד 24 שעות כדי שהתערובת תתגבש

אפייה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. מעבירים את העיסה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה

  3. אופים כ 20 דקות

  4. לאחר 20 דקות אפייה מוציאים את הלחם מהתבנית, הופכים אותו וממשיכים לאפות עוד 40 דקות

  5. פורסים כשהוא קר לחלוטין

Recipe Video

הכנתם את המתכון אל תשכחו לתייג אותי!

 

 

Comments

comments