Home » לחמניות מאודות
לחמניות מאודות

לחמניות מאודות

לחמניות מאודות מתוקות מקמח כוסמין מלא


מאז שגיליתי את סיר האידוי אני לא מפסיק לאדות.

אני מאדה ירקות, קוביות טופו ועכשיו התחלתי לאדות לחמניות.

תקשיבו, אני אומר לכם זה שוס רציני.

האדים מבשלים את הבצק ולא גורמים לו להתקשות כמו באפייה או בטיגון

התוצאה שמתקבלת היא לחמניה רכה מאוד, אוורירית מאוד טעימה.

אני לא אוהב להשתמש במשפט השחוק שהמון בלוגריות אוהבות להשתמש בו אבל הפעם במתכון הזה, זה נדרש:

רך כמו ענן. אמיתי

עכשיו דמיינו את זה: לחמניות רכות רכות במילוי עדין של שוקולד לבן מתקתק שנמס עם ציפוי של אבקת סוכר.

ושלא נמות לחלוטין מרגשות אשם הלחמניות עשויות מקמח כוסמין מלא וכן, תתפלאו הן עדיין מצליחות לשמור על אווריריות ורכות.

גם בריאות וגם פינוק. (כמוני)

לחמניות מאודות
ככה ניראה סיר אידוי

מעט על לחמניות מאודות מתוקות

אני הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין מלא. המתכונים המקוריים והמסורתיים משתמשים בקמח לבן בלבד או בשילוב של קמח אורז לבן. במידה ואתם רוצים להשתמש רק בקמח לבן הפחיתו את כמות השמרים לכף אחת.

המרכיב השומני הנדרש למתכון הוא שמן קוקוס במרקם משחתי.  אפשר להחליף באותה כמות של מרגרינה (אבל למה לכם? )

אני השתמשתי בסוכר חום אפשר להחליף בכל סוכר אחר שאתם אוהבים. אל תחליפו בסליאן או מייפל בשל כמות הנוזלים.

אני השתמשתי בשוקולד לבן מעולה שמצאתי בסופר שהוא מורכב מחמאת קקאו וחלב אורז. אתם יכולים למלא את הלחמניות בכל מילוי שאתם אוהבים כמו שוקולד מריר, חלבה או פטל.  טיפ ממני מעט מילוי ואטמו את הבצק היטב כשאתם מגלגלים את הלחמניות.

אם אתם לא רוצים לאדות את הלחמניות הן תצאנה מושלמות גם באפייה בתנור – 10-12 דקות אפייה בתנור יספיקו בהחלט.

אגב, את סירי האידוי ניתן למצוא בקלות במכולות אסיתיות והם זולים לרכישה

לחמניות מאודות
רכות כמות ענן

ערכים תזונתיים ללחמניות המאודות:

לחמניה מאוד אחת במילוי קוביית שוקולד לבן אחת במשקל 40 גרם תכיל:

  • 160 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 28 גרם פחמימות
  • 2 גרם שומן

רוצים עוד מתכון ללחמניות מאודות? אולי לחמניות עם קקאו ? 

לחמניות מאודות

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 15 לחמניות

מרכיבים

  • סיר אידוי
  • 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא 380 גרם
  • 6 כפות סוכר חום
  • 1 כוס מים חמימים 250 מ"ל
  • 3 כפות שמרים טריים או 3/4 קוביית שמרים
  • 3 כפות שמן קוקוס 30 גרם
  • 15 קוביות שוקולד לבן 63 גרם
  • מעט אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

  1. לקערה קטנה יוצקים את המים, השמרים וכף אחת של סוכר, מערבבים ומניחים בצד כ 10 דקות עד שנוצר קצף

  2. לקערת מיקסר מוסיפים כוס קמח אחת, הסוכר, השמן ותערובת השמרים ומערבבים כדקה אחת

  3. מוסיפים כוס קמח נוספת וממשיכים ללוש כדקה נוספת

  4. מוסיפים את שארית הקמח ולשים כ2 דקות עד שנוצר בצק אחיד

  5. מתפיחים במקום חמים כשעה עד שהבצק תופח מעט (בשל כמות הנוזלים הנמוכה הוא לא יכפיל את נפחו)

  6. על גבי משטח העבודה קורצים 15 כדורים ובעזרת הידיים משטחים כל כדור

  7. במרכז כל כדור שטוח מניחים קוביית שוקולד לבן (או שתיים, אני לא אחראי לקלוריות)

  8. מקפלים את כדור הבצק ומגלגלים בעזרת הידיים לכדי כדור

  9. מתפיחים פעם נוספת כ 15 דקות

  10. מניחים במרכז של סיר האידוי נייר אפייה שהבצק לא ידבק ומאדים בין 15-20 דקות

  11. מפזרים עם אבקת סוכר וזוללים חם

Recipe Video

 

 

Comments

comments