Home » לחמניות משעועית מש
לחמניות טבעוניות מקמח מש

לחמניות משעועית מש

אחת הקטניות האהובות עלי בעולם כולו היא ללא ספק שעועית המש.

לחמניות טבעוניות מקמח מש
לחמניות טבעוניות מקמח מש

אני קורא לה שעועית למתחילים מפני שמאוד קל להנביט אותה, היא קלה לבישול ובעלת צבע ירוק משגע. היא בעלת ערך תזונתי גבוה ומכילה המון סידן, כמות נאה של חלבון וסיבים תזונתיים.  אולי זו הסיבה שהשעועית כה פופולרית במטבח הטבעוני (ולא רק).

מלבד תבשילים שונים אפשר גם להוסיף אותה מונבטת לסלט (מומלץ) וגם… לאפות לחמניות משגעות וריחניות.

לחמניות טבעוניות מקמח מש
לחמניות טבעוניות מקמח מש

אז מה צריך? 

ל8 לחמניות בגודל כדור פינג פונג

 

  1. חצי כוס שעועית מש
  2. כוס קמח מלא
  3. כוס קמח לבן
  4. כפית סוכר
  5. 2 כפות של שמרים טריים
  6. חופן של גרעיני דלעת
  7. כוס חלב סויה
  8. 3 כפות שמן זית
  9. חצי כפית סודה לשתייה
  10. כף חומץ
  11. חצי כפית מלח

 

מה עושים?

בעזרת מטחנת תבלינים טוחנים היטב את שעועית המש עד שמתקבל קמח שעועית. (אם אין לכם אחת, רוצו לקנות!)

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל החומרים היבשים: קמח שעועית מש, שאר הקמחים, הסוכר, המלח והשמרים הטריים והסודה לשתייה.

בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים הרטובים: חלב הסויה, שמן הזית, וחומץ.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הרטובים לתוך היבשים. מערבבים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.

לשים את הבצק כ 10 דקות.

מוסיפים תוך כדי הלישה את זרעי הדלעת.

מניחים בקערה עטופה במגבת ומכניסים למקרר להתפחה במשך כל הלילה (אם אין לכם סבלנות, אפשר להתפיח במשך שעה במקום חמים).

בבוקר שאחרי קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית אפייה. מתפיחים כשעה נוספת. מזליפים מעל מעט שמן זית ומלח גס.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ואופים כ5 דקות.

לאחר מכן מנמיכים את החום ל150 מעלות ואופים כ 15 דקות נוספות. או עד שהלחמניות משחימות ומתפשט ריח נפלא בכל הבית.

מצננים ומגישים


התזונאית תמי אדיב מוסיפה:

הלחמניות עשירות בפחמימות מורכבות וסיבים, ולכן תורמות לתחושת שובע.
יכולות להיות בסיס נפלא לחומוס קטניות/ טופו מתובל .
תוספת המש מאפשרת להפחית בכמויות הגלוטן, ומעשירה את הלחם בברזל ואבץ.
תוספת של זרעי דלעת תתאים כאן מיוחד ותשפר עוד יותר את כמויות הברזל.
 

תמי אדיב- ויג’ינאנה יוגה ותזונה קלינית

לחמניות טבעוניות מקמח מש
 

Comments

comments