מאפינס בננה וצ'יה וקצת שוקולד
למרות שהקיץ מאוד רחוק ואנחנו בעיצומו של החורף, אני התחלתי כבר לחתוך בקלוריות.
הורדתי מהתפריט היומיומי מזונות צפופי קלוריות והוספתי מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כאלו שגורמים לי לחוש שבע לאורך זמן.
בנוסף גם הוספתי שני אימונים בשבוע עם מאמנת שאני אוהב במיוחד שגורמת לי שוב להכנס לדרייב לאחר תקופה ארוכה שקצת נימננתי בחדר – כושר.
עכשיו רק נותר שהקיץ יפציע.
כחלק קבוע בריטואל החורף שלי, אני נכנס למטבח ומנסה להמציא מתכונים שיסתדרו לי במסגרת הקלורית שקבעתי לעצמי.
לאחרונה גיליתי שאם מערבבים צ'יה, נוזלים ומעט קמח מתקבלת עיסה יציבה רכה שאפשר לאפות בתנור.
התוצאה שמתקבלת היא מאפה רך ונימוח שמעניק תוספת נאה של סיבים תזונתיים ופחמימות טובות (טוב נו, חוץ מהשוקולד)
ואם לא ידעתם אז זרעי צ'יה הם מקור נהדר לחומצות שומן מסוג אומגה 3, סיבים תזונתיים ושל מינרלים חיונים. אז המאפינס הזה גם בריא !
מעט על מאפינס בננה וצ'יה
במהלך ההשרייה של זרעי הצ'יה בנוזלים הם משחררים ג'ל סמיך (אלו הסיבים הממיסים כתבתי על כך בעבר) שנשאר יציב גם באפייה.
אתם יכולים להיות רגועים, אין בעיה בריאותית עם אפיה של זרעי צ'יה והיתרונות הבריאותים שלהם ישמרו גם לאחר האפייה.
כדי להעניק מתיקות ועסיסיות השתמשתי בשתי בננות בשלות מאוד. ככל שהן יותר בשלות הן יותר מתוקות
אני הוספתי גם מעט סוכר דמררה, אם אתם ממש נגד השמיטו לחלוטין או החליפו בכל ממתיק שאתם אוהבים.
מעט הקמח שהשתמשתי הוא קמח כוסמין מלא. אפשר להחליף בכל קמח אחר שאתם אוהבים. התוצאה מן הסתם תהיה מעט שונה.
לא רוצים שוקולד? לא צריך! החליפו בריבה צ'יה, פירות או חמאת בוטנים איכותית.
אני השתמשתי במשקה סויה לייט של תנובה ALTERNATIVE שגם השתתפו בהכנת הפוסט הזה – תודה זה עוזר לבלוג הזה להמשיך ולהתקיים.
כדי להפוך את משקה הסויה לריוויון הוספתי מעט חומץ כדי לגבש את מולקולות החלבון. אפשר להשתמש גם מיץ לימון.
משקה צמחי אחר שהוא לא סויה לא יתגבש בשל תכולת החלבון הנמוכה שבו. לכן אי אפשר להשתמש במשקה אורז או שקדים לדוגמה
ערכים תזנותיים מאת התזונאית הקלינית נעם בכר:
מאפינס בננה וצ'יה עם שוקולד אחד מתוך 12
במשקל 78 גרם תכיל:
150 קלוריות
4 גרם חלבון
23 גרם פחמימה
5 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)
2 גרם סיבים
מאפינס בננה וצ'יה
מרכיבים
- 2 בננות בשלות 200 גרם
- 1.5 כוס משקה סויה לייט של תנובה ALTERNATIVE 360 מ"ל
- 1/3 כוס זרעי צ'יה 60 גרם
- 1 כוס קמח כוסמין מלא 155 גרם
- 1 כפית תמצית וניל 5 גרם
- 2 כפות חומץ 20 מ"ל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס סוכר חום 50 גרם
- 1/2 כפית מלח
- 18 קוביות שוקולד מריר 75 גרם
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
-
בקערה עמוקה שופכים את משקה הסויה ומוסיפים את החומץ ומניחים בצד ל2-3 דקות עד שחלב מתגבש מעט
-
מוסיפים את זרעי הצ'יה ותמצית הוניל ומערבבים היטב
-
בקערה נוספת מועכים את הבננות בעזרת מזלג לכדי פירה ומוסיפים לתערובת הצ'יה
-
מניחים בצד לעשר דקות כדי שהתערובת תתגבש מעט
-
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים עד שנוצר בלילה אחידה
-
מעבירים לתבניות שקעים
-
בעזרת האצבע משקיעים (מהמילה לשקוע) 2 קוביות שוקולד
-
אופים כחצי שעה או עד שסכין שננעץ במרכז יוצא יבש
-
ממיסים את שארית השוקולד ומזליפים מלמעלה
סרטון של המתכון
יש לי הערות
זמן האפייה משתנה לפי קוטר תבנית האפייה- עצה שלי בידקו אחרי 20 דקות מה שלום המאפינס.
ייתכן ויהיו מוכנים אחרי 35 דקות וייתכן שגם אחרי 25 דקות.
נעצו סכין למריחה במרכז המאפינס, אם הוא יוצא יבש (ללא השוקולד) הוא מוכן