Home » מאפינס זוקיני טבעוני ללא גלוטן
מאפינס זוקיני טבעוני

מאפינס זוקיני טבעוני ללא גלוטן

מאפינס זוקיני טבעוני ללא גלוטן עשיר בחלבון ודל קלוריות

זהו זה

מבחינתי אם עברנו את חודש פברואר אנחנו בקיץ.

ולכן מרתון מתכונים דלים בקלוריות ועשירים בחלבון התחיל מעכשיו!

בארבעה הימים האחרונים ניסיתי לפתח מתכון למאפינס ירקות שמתבסס על קמח סויה שהוא עשיר מאוד בחלבון ודל בפחמימות.

אם יצא לכם כבר להכיר אותי אתם בטח יודעים שאין אצלי אחד בפה אחד בלב ולכן אתם חייבים להאמין לי שהכנתי את המאפינס האלו לא פחות מ 20 פעמים רק כדי לדייק את המתכון ולהפוך אותו למשהו טעים, בריא וקל הכנה.

זה היה אתגר לא קטן  אבל שמח לבשר לכם שהצלחתי.

מעולם לא עבדתי כל כך הרבה על מתכון, לכן מאוד מקווה שתאהבו אותו.

מאפינס זוקיני טבעוני
123 קלוריות כולה

מעט על מאפינס זוקיני טבעוני

אני השתמשתי בזוקיני שאותו פרסתי בפוד-פרוססור. אפשר להחליף בכל ירקות קשה שאתם אוהבים כמו גזר, קישוא, בצל, כרוב.

הסיבה שהשתמשתי בירקות הוא כדי להעניק נפח דל-קלוריות למאפינס וגם תוספת מבורכת של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים אשר יגבירו את תחושת השובע.

כמובן שלא חייבים לפרוס את הירקות בפוד-פרוססור, אפשר בהחלט לגרד על פומפייה או פשוט לחתוך עם סכין.

הבסיס של המאפינס הוא קמח סויה שהוא עשיר מאוד בחלבון ודל יחסית בפחמימות. אפשר להחליף בכל קמח שאתם אוהבים רק הערכים התזונתיים יהיו מאוד שונים.

כדי לייצב את המאפינס השתמשתי בחמאת שקדים טבעית לא תוספת סוכר ומלח. אפשר להחליף באותה כמות של טחינה גולמית.

אני השתמשתי במגוון של תבלינים כדי להעניק טעם וריח כמו כורכום, כמון וצ’ילי. אתם יכולים להשתמש בכל תבלין שאתם אוהבים.

כדי להפעיל את האבקת האפייה השתמשתי בחומץ אפשר לוותר אך קחו בחשבון שהמאפינס ייצא עוד יותר שטוח. אפשר להחליף במיץ לימון.

מאפינס זוקיני טבעוני
גם ללא גלוטן

ערכים תזונתיים למאפינס זוקינית טבעוני.

מאפינס זוקיני אחד במשקל 60 גרם מכיל:

  • 123 קלוריות
  • 8 גרם חלבון
  • 7 גרם פחמימות
  • 8 גרם שומן

מושלם לתקופת חיטוב או סתם כשרוצים משהו נחמד לנשנש.

רוצים עוד מתכון דל בפחמימה ועשיר בחלבון? 

מאפינס זוקיני טבעוני

מנה הגשה 12 מאפינס
קלוריות 123 kcal

מרכיבים

  • 2 זוקיני בינוניים
  • 1 כוס קמח סויה 150 גרם
  • 100 גרם חמאת שקדים
  • 2 כפות שמן זית 20 מ"ל
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס מים 15 מ"ל

הוראות הכנה

  1. מחממים את התונור לחום בינוני 170 מעלות

  2. פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות

  3. מעבירים את הזוקיני הפרוס לקערה עמוקה

  4. מוסיפים את קמח הסויה ושאר המרכיבים ומערבבים היטב

  5. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת היטב

  6. אופים כחצי שעה

  7. מצננים היטב לפני שזוללים

Recipe Video

 

Comments

comments