מאז שהפכתי לטבעוני קמח החומוס הפך להיות דייר קבע אצלי במזווה.
כולכם בוודאי מכירים את חביתות החומוס שאפשר להכין מהקמח אבל דעו שאפשר גם להכין ממנו מגוון של מאפים נפלאים כמו מאפינס טבעוני שלוקח להכין 5 דקות.
אתם בוודאי שואלים את עצמכם מדוע קמח חומוס כל כך טוב.
אז מעט על הערכים התזונתיים שבו ומדוע הוא מעולה לעוסקים בספורט
קמח חומוס מכיל כמות גבוהה של חלבון כ 22 גרם ל 100 גרם קמח חומוס, הוא דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים ואיננו מכיל גלוטן.
הוא יכול לשמש כמקור איכותי לפחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך העוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, לתחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן.
וספורט?
מומלץ לאכול מאפה מקמח חומוס כשעה וחצי עד שעתיים לפני אימון עצים וארוך (כמו ריצה ארוכה או אימון קרוספיט מטורף) כדי לספק לגוף את מלוא האנרגיה הדרושה לו או לחלופין כארוחת אחרי אימון כדי למלא את מאגרי הגליקוגן שהידלדלו אחרי האימון בשילוב עם חומצות אמינו הדרושות להתאוששות ריקמת השריר ובנייתו.
מבחינת ויטמנים מינרלים: קמח חומוס מכיל כמות גבוה של ברזל, סידן, אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום. מכיל כמות גבוה של ויטמינים מסוג: B, A
אני מאוד אוהב לאפות כמות גדולה של מאפינס טבעוני מהקמח הזה ולשמור אותו במקרר למספר ימים מראש. (כל מה שדרוש זה חימום קצר בטוסטר או במיקרוגל והוא טעים לאכילה שוב)
הצטרפו אל הקהילה שלנו בפייסבוק
ערכים תזונתיים למאפינס טבעוני אחד:
157 קלוריות, 16 גרם פחמימה
8 גרם חלבון
5 גרם שומן ( מתוכו 0.5 גרם שומן רווי)
3.5 גרם סיבים תזונתיים
1.5 מ"ג ברזל
53 מ"ג מגנזיום
ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר

נשארתם עם עוד קמח חומוס? אולי תכינו פיצה?

מאפינס טבעוני
מרכיבים
- 400 גרם קמח חומוס כ 3 כוסות וחצי
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 שקית אבקת אפיה כ 2 כפות
- 1.25 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי שאתם אוהבים
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית כורכום
- חצי כפית אבקת צ'ילי לא חובה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שומשום אני השתמשתי בשומשום שחור, אפשר גם רגיל
- 1 מיץ מחצי לימון אפשר גם חומץ
- חצי כפית סוכר לנמנעים מסוכר אפשר לוותר
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
-
שופכים את קמח לקערה עמוקה ובעזרת מזלג מערבבים כדי לאוורר אותו (מסכן, היה דחוס באריזה )
-
מוסיפים חצי מכמות השומשום ואת שאר הרכיבים היבשים (סודה לשתיה, אבקת האפיה, התבלינים היבשים, המלח והסוכר ) ומערבבים היטב עד שכל הרכיבים נטמעים זה בזה
-
מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה יחסית נוזלית ודביקה מאוד.
-
מעבירים למנג'טים של מאפינס ומפזרים את שאר כמות השומשום מלמעלה
-
מכניסים לתנור ואופים כ 15- 20 דקות עד שהמאפינס משחימים קלות
-
ניתן לשמור בהקפה או בקירור עד כשבוע. לפני ההגשה לחמם מספר דקות בטוסטר או במיקרוגל.