Home » מאפינס כוסמת טבעוני

מאפינס כוסמת טבעוני

מאפינס כוסמת טבעוני עם פטל


אפתח את הפוסט בכך, שאם אתם ממש סולדים מכוסמת אז הפוסט הזה הוא לא בשבילכם.

לאלו שנשארו (כיף איתכם) אוסיף שהטעם של הכוסמת מורגש אבל לא כמו בכוסמת חומה – הרבה יותר עדין.

אחרי שהבהרנו את הנקודה החשובה הזו, אפשר להתקדם.

לפני כמה שנים פירסמתי את מתכון ללחם כוסמת, לא ציפיתי אפילו בחלומות הכי פרועים שלי שהמתכון הזה יהיה המתכון הכי נצפה בבלוג וכל חודש צופים ומכינים אותו אלפי גולשים.

מאז הכוסמת ירוקה (ולא החומה) הפכה אצלי בת-בית. אני מכין ממנה אפילו פנקייקים מפנקים ולא מזמן  כתבתי עליה פוסט נחמד  (מה ההבדל בין כוסמת וכוסמין )

ומכיוון שבאופן קבוע יש אצלי כוסמת מושרת במים על השיש חשבתי שיהיה מעניין לראות איך היא תתנהג אם אמזוג אותה לתבנית שקעים בשילוב עם פטל, סוכר ואבקת אפייה.

אז אני רוצה לעדכן אתכם שהכוסמת התנהגה ממש יפה, כפרה עליה, ואפילו תפחה יפה והיתה אווירירית וטעימה.

הפטל העניק חמיצות וצבע מעניין והפך את הכוסמת למאפינס מושלם לארוחת בוקר או סתם נישנוש טעים ליד הקפה.

מאפינס כוסמת טבעוני
בפנים יש הפתעה מתוקה

מעט על מאפינס כוסמת טבעוני

אז מדגיש שוב, יש למאפינס טעם עדין של כוסמת (שלא תשאלו אותי אחר כך: יש טעם של כוסמת? יש טעם של כוסמת?)

הפטל מעניק חמיצות נעימה וסוג של צ’ופר נחמד ודל קלוריות בתוך המאפינס, תחליפו בכל פרי שאתם אוהבים או אפילו קצת שוקולד עם חמאת בוטנים 🙂

הבלילה של הכוסמת מתנהגת נהדר באפייה, היא מצליחה לשמור על גובה, עסיסיות גם ללא שימוש בבייצים.

כדי להמתיק את המאפינס השתמשתי בסוכר חום אתם יכולים להשתמש בכל ממתיק שאתם חפצים כמו סוכר קוקוס, אגבה, מייפל או אפילו בננות מעוכות. הכוסמת תשמח, תאמינו לי.

מאפינס כוסמת טבעוני
הפתעעהההה

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מאפינס אחד מתוך 12 במשקל 33 גרם יכיל:

  • 100  קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 18.5 גרם פחמימה
  • 3 גרם שומן
  • 2 גרם סיבים תזונתיים

מאפינס כוסמת טבעוני

עם פטל שמכיל 100 קלוריות

Keyword מאפינס, פטל, כוסמת, ללא גלוטן
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 12 מאפינס
קלוריות 100 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס כוסמת ירוקה לא קלויה 250 גרם
  • 1 כוס מים להשרייה
  • 1/4 כוס סוכר חום 45 גרם
  • 3 כפות שמן קוקוס 30 מ"ל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 12 יחידות פטל קפוא או טרי

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את הכוסמת ומעבירים לקערה עמוקה

  2. יוצקים מים עד כיסוי ומשרים כ 5 שעות לפחות

  3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  4. לאחר ההשרייה מעבירים את הכוסמת עם המים למעבד מזון

  5. מוסיפים את אבקת האפייה, תמצית הווניל, השמן והסוכר וטוחנים היטב עד שמתקבלת עיסה אחיד ונוזלית

  6. יוצקים את בלילת הכוסמת כמחצית הגובה של תבנית שקעים

  7. מניחים במרכז כל תבנית פטל אחד

    מאפינס כוסמת טבעוני
  8. מכסים את הפטל בשארית הבלילה

  9. אופים בין 20 דקות לחצי שעה

 

 

 

 

 

Comments

comments