מאפינס פטל ושקדים שכיף לאכול לארוחת בוקר
View this post on Instagram
אני מאלו שאוהבים שקדים
תיקון: מאוהב בשקדים
אני אוהב אותם ככה טבעיים או קלויים עם מלח
באביב את הירוקים הטריים בקליפה.
אני אוהב מרציפן, משקה שקדים,אני אוהב רוזטה (כזה ששמים בו קצת ערק שעושה טוב בלב ובגרון)

קיצר, הבנתם
אני ושקדים זה סיפור אהבה ♥
לכן, המאפינס פטל ושקדים הוא חביב עלי במיוחד.
הוא מאוד פשוט להכנה ואני אוהב לאכול אחד, שניים ואפילו שלושה בארוחת בוקר של יום שבת או כך סתם ביום רגיל של אמצע שבוע.
הטעם של המאפינס הוא מעט חמצמץ עם מתיקות מעודנת ובעל טעם עז של שקדים.
בעיני הוא פתרון נפלא לארוחת בוקר מהירה כאשר צריכים לחטוף ארוחת בוקר או שסתם מתחשק משהו טעים ומתוק ליד הקפה של הבוקר.

מעט על המתכון
השתמשתי במתכון במשקה קוקוס שקדים של חברת תנובה (שגם השתתפו בהכנת הפוסט הזה) שהוא בעל טעים עדין ונעים של קוקוס ושקדים ובעל סמיכות טובה לעוגות כמו מאפינס או עוגות בחושות.
כדי לאחד את הבצק, להוסיף לחות ומעט מתיקות השתמשתי בבננה אחת בשלה מאוד (כזו שיש לה כבר נקודות שחורות על הקליפה) אתם יכולים להחליף ב-3 כפות רסק תפוחים.
כדי להעניק טעם עשיר של שקדים השתמשתי בתמצית איכותית של שקדים שניתן לרכוש בחנויות טבע או בסופרמרקטים . אני ממש ממליץ לא להחליף את התמצית ולא לוותר כי זה מעניק טעם נפלא.
הקמח הוא קמח כוסמין לבן אם אתם רוצים להשתמש רק בקמח מלא הוסיפו בין רבע לחצי כוס משקה קוקוס שקדים.

אפשר גם לחלק את כמות הקמח לכוס וחצי קמח לבן וחצי כוס קמח מלא. (רק הוסיפו מעט נוזלים במידה והבצק דחוס מדי)
כדי לתת חמיצות נעימה וגם מעט מתיקות נעימה השתמשתי בפטל קפוא, אתם יכולים להחליף בכל פרי שאתם אוהבים כמו אננס, מנגו ואפילו אפרסקים ישתלבו במתכון הזה כהלכה (שלא לדבר על משמשים)
השתמשתי בשמן קוקוס שהוא בעל טעם של קוקוס ומעניק לחות נוספת למאפינס. אתם יכולים להשתמש בכל שמן צמחי אחר שאתם אוהבים כמו קנולה לדוגמה
אל תפחדו מ 2 כפות ריבת הפטל שהוספתי בסוף המתכון כמו הקלוריות והסוכר מתחלקות על פני 20 מאפינס אבל מעניקים עוד מתיקות שדרושה למאפינס הטבעוני (כי לא הוספנו כלל סוכר)
לסוכרתיים אפשר להחליף לריבת דיאט או לוותר כלל.

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מאפין אחד מתוך 20 במשקל 370 גרם תכיל:
120 קלוריות
4 גרם חלבון
15 גרם פחמימה
4 גרם שומן
רוצים עוד מתכון למאפינס? מה עם מאפינס קינמון ושוקולד?

מאפינס פטל ושקדים
מאפינס פטל ושקדים טבעוניים לחלוטין ודלי קלוריות
מרכיבים
יבשים
- 2 כוסות קמח כוסמין לבן 300 גרם
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
רטובים
- 1 בננה בשלה
- 1 כוס משקה קוקוס שקדים של תנובה 100 מ"ל
- 1/3 כוס שמן קוקוס 72 מ"ל
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית שקדים
תוספות משדרגות
- 1/2 כוס פטל קפוא סנפרוסט 80 גרם
- 1 כף שקדים גרוסים או קמח שקדים 50 גרם
- 2 כפות שקדים פרוסים 42 גרם
- 2 כפות ריבת פטל 60 גרם
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
-
בקערה עמוקה מועכים את הבננה, בעזרת מזלג למחית אחידה
-
שופכים לקערה עם הבננה, את משקה הקוקוס שקדים, שמן הקוקוס, מיץ הלימון ותמצית השקדים ומערבבים היטב.
-
בקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים היבשים
-
שופכים את הקערה עם הרטובים לתוך הקערה עם היבשים ומערבבים היטב
-
מוסיפים מחצית מכמות הפטל (השאירו חצי לקישוט) ואת השקדים הפרוסים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בבצק.
-
ממלאים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל מנג'ט בבלילה כמעט עד הסוף (השאירו מעט מקום לתפיחה)
-
העבירו לקערה את 2 כפות הריבה ודללו עם רבע כוס מים.
-
צקו מעט מהריבה המדוללת במים על גבי כל אחד מהאפינס
-
קשטו עם שארית הפטל ופזרו מעט מהשקדים הטחונים ממעל
-
אפו כ 20 דקות