מאפינס תפוחים קינמון טבעוני ב 60 קלוריות בלבד
אם לא שמתם לב, השבוע פרסמתי רק מתכון אחד.
בדרך כלל אני מפרסם 2 מתכונים אבל השבוע ממש לא הספקתי.
אם אתם שואלים מדוע, אז דעו שפשוט עבדתי על המתכון של המאפינס התפוחים הטבעוני הזה.
הכנתי את המתכון 6 פעמים, בכל פעם בגרסה מעט שונה.
פעם אחת הוא היה רך מדי ופעם יותר מדי קלוריות אבל לבסוף הצלחתי להכין מאפינס תפוחים שגם טעים, מפנק ומתוק וגם בעל ערכים קלוריים נמוכים.
אז נכון, זה לא בדיוק מאפינס אלא יותר תלוליות של תפוחים אפויות עם מעט בצק מתוק שמדביק אותם אחד לשני.
אבל התוצאה בעיני מפנקת וטעימה עם טעם נעים של סתיו ותפוחים חמצמצים.
מעט על המתכון
כדי להמתיק את המאפינס, השתמשתי בסוכר קוקוס רק בגלל שיש לו טעם עמוק ומעט אגוזי שבעיני משתלב מצוין עם קינמון.
- לסוכר קוקוס אין באמת אידקס גליקמי יותר נמוך מסוכר רגיל והוא לא יותר בריא מסוכר לבן. אני משתמש בו לאפייה רק כי יש לו טעם. אין סיבה תזונתית או בריאותית להעדיף אותו על פני שאר מוצרי הסוכר.
אתם יכולים להשתמש גם בסוכר דמררה או סוכר לבן או אפילו ללא סוכר כלל – עדיין ייצא טעים
לעיסת הבצק השתמשתי בקמח חיטה מלא ואפשר לחלוטין להשתמש בקמח כוסמין, חומוס או כל קמח שאתם אוהבים.
השתמשתי בחלב סויה והוא הכרחי למתכון בשל כמות החלבון הגבוהה שקיימת בו.
אני השתמשתי בקילו תפוחים גולדן דלישס (מת על השם הזה) ואפשר להשתמש גם באגסים, אננס או כל פרי קשה אחר שבא לכם.
אפשר להוסיף אגוזים ושקדים למתכון אבל הערך הקלורי יעלה משמעותית.
_____________________________________________________________
איך אוכלים את זה?
מאפינס אחד יכול להיות חטיף אנרגיה מושלם לפני אימון סיבולת או כוח בשל כמות הפחמימות הגדולה וכמות השומן הנמוכה
2 מאפינס יכולים להיות גם כפתרון נפלא לארוחת לילה או אפילו כתוספת לארוחת בוקר.
_____________________________________________________________

ערכים תזונתיים מאת נעם בכר תזונאית קלינית ומאמנת כושר :
מאפינס אחד במשקל 70 גרם מכיל:
60 קלוריות
13 גרם פחמימה
1 גרם חלבון
0.4 גרם שומן
1.5 גרם סיבים תזונתיים
רוצים מאפינס תותים טבעוני? לחצו כאן


מאפינס תפוחים טבעוני
מרכיבים
- קילו תפוחים - גולדן דלישס כ 8 תפוחים
- 3 כפות סוכר קוקוס
- 100 גרם קמח כוסמין מלא 3-4 כפות
- 3 כפות רסק תפוחים לא ממותק 75 גרם
- 1 כף צימוקים
- 1 כפית שמן
- 2 כף קינמון - טחון
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס חלב סויה לייט
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
- מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים את הצימוקים
- מוסיפים כף אחת של סוכר וכף אחת של קינמון ומערבבים היטב עד שכל התפוחים והצימוקים מצופים בסוכר וקינמון
- בקערה נפרדת מערבבים את חלב הסויה עם מיץ הלימון עד שנוצרים מעט גושי חלבון והמרקם של החלב משתנה מעט. עניין של כמה דקה -שתיים.
- מוסיפים לקערה את תמצית הווניל, השמן, רסק התפוחים הקינמון ועוד כף אחת של סוכר קוקוס ומערבבים היטב
- מוסיפים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת האפיה, המלח ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה לקערה עם התפוחים ומערבבים היטב עד שכל התפוחים מצופים היטב בבלילה
- בעזרת כף מעבירים ל20 מנג'טים.
- מפזרים מעט סוכר קוקוס מעל כל מאפין (כף הסוכר האחרונה שנותרה )
- אופים בין 15-18 דקות עד שמשחים
- מוציאים ומצננים לפחות ל 20 דקות לפני שזוללים