Home » מאק אנד צ’יז טבעוני
מאק אנד צ'יז טבעוני

מאק אנד צ’יז טבעוני

מאק אנד צ’יז טבעוני ועשיר בחלבון

צפו בוידאו

השבוע שאלתי בקבוצה החדשה שלי:  “מבשלים ואוכלים עם חגי לפלר”   איזה מתכון אתם רוצים שיעלה בבלוג?

משהו שתמיד רציתם לדעת להכין ולא הצלחתם ?
אולי גרסה דלת קלוריות למאכל אהוב או אולי משהו עשיר מאוד בחלבון?
אחת התגובות היתה של עופרי מולכו (היוש) כתבה: “מק אנד צ’יז עם ערכים תוזנתיים ולא עתיר קלוריות (ומפסטה ללא גלוטן)”
נשמע לי כמו אתגר נפלא.
אז הפשלתי שרוולים וניגשתי למטבח
רציתי לייצר רוטב קרמי, מפנק שמרגיש מושחת ועתיר קלוריות אבל למעשה הוא לא.
יכולתי לייצר רוטב לבן רק על בסיס ירקות אבל כדי להעניק לו תוספת החלבון הייתי חייב להוסיף עוד משהו.
מאינספור שוטטים ברשת, ראיתי המון מתכונים שמתבססים על תפוח אדמה.
הסיבה היא: שהעמילן שבתפו”א מייצר קרמיות יציבה.
אבל במקרה שלי לא רציתי לייצר רוטב על בסיס פחמימה (הרי יש מספיק בפסטה, לא?)
חשבתי וחשבתי מה יכול לייצר רוטב לבן, קרמי מפנק עם כמות קלוריות מינימלית.
ואז זה הכה בי!
טופו משי וכרובית מבושלת 
השילוב של שניהם מייצר רוטב בעל  קרמיות נפלאה, דלת קלוריות ויחס חלבון פחמימה מ ו ש ל ם!
אצתי למטבח והתוצאה – וואו!
רוטב סמיך, אחיד, בעל טעם גבינתי ועם ערכים תזונתיים משמחים במיוחד.
אה אה אה והטעם? מוש!
עירבבתי את הרוטב עם פסטה מעשים כתומות ואז אפיתי את זה קצת בתנור (כי זה החלק הכי כייפי במאק אנד צ’יז)
למה?
כי אז החלק העליון של הפסטה הופך מעט קראנצ’י והרוטב מצטמצם והופך עשיר עוד יותר.
בקיצור – אחלה ארוחת צהריים
מאק אנד צ'יז טבעוני
המלכה של הארוחה

מעט על מאק אנד צ’יז טבעוני

כאמור הרוטב מתבסס על כרובית מבושלת וטופו משי

טופו משי הוא טופו רך מאוד ומגיע במרקם שדומה לפנקוטה. הוא מכיל כמות נוזלים גבוהה יותר מטופו רגיל ולכן גם פחות קלוריות

אי אפשר להחליף במתכון הזה את הטופו משי בטופו רגיל. סורי

אה וגם לא את הכרובית.

אולי פשוט כדאי להחליף מתכון.

כדי להעניק צבע כתמתם ויפה כמו במתכונים של מאק אנד צ’יז לא טבעונים

(הם משתמשים בגבינת צ’דר כתומה) הוספתי גזר אחד קטן פרוס. אפשר להחליף במעט בטטה או דלעת או לוותר לחלוטין.

את הטעם הגבינתי מעניקים התבלינים כמו: שמרי בירה, אגוז מוסקט וחרדל אפשר גם להחליף במעט מיסו לבן או מעט קשיו מושרה במים.

עכשיו, גולת הכותרת: הפסטה

אני השתמשתי בפסטה מעדשים כתומות של חברת Felicia  (זה אינו תוכן מומן)

הפסטה מכילה כמות נאה של חלבון ואיננה מכילה גלוטן

אבל לא משנה כמה תבשלו אותה היא לעד (כך נדמה לי) תשמור על מרקם אל-דנטה. זתומרת לא ממש מתרככת

אם אתם ממש לא אוהבים נסו לבדוק כמה חלבון יש בפסטה מקמח מלא – מבטיח לכם הפתעה 🙂

מאק אנד צ'יז טבעוני
קרמי ומפנק

ערכים תזונתיים:

מנה של פסטה (רוטב + פסטה) מתוך 4 במשקל של 350 גרם תכיל:

  • 380 קלוריות
  • 42 גרם פחמימה
  • 26 גרם חלבון
  • 12 גרם שומן

ערכים של מנה רוטב (ללא פסטה) במשקל 250 גרם תכיל:

  • 107 קלוריות
  • 11 גרם פחמימה
  • 11  גרם שומן
  • 10.5 גרם חלבון

רוצים עוד רוטב לפסטה? לחצו הנה

מאק אנד צ'יז טבעוני

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 380 kcal

מרכיבים

  • 1 יחידה כרובית קטנה 700 גרם
  • 1 יחידה גזר קטן מקולף 50 גרם
  • 1 אריזה טופו משי 340 גרם
  • 1 כפית שמן זית 10 מ"ל
  • 2 כפות שמרי בירה 20 גרם
  • 2 כפית חרדל דיז'ון 20 גרם
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • מעט מלח
  • 250 גרם פסטה מעדשים - לפני בישול אני השתמשתי בפסטה של חברת Felicia

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני ל180 מעלות

  2. מפרקים את הכרובית לפרחים

  3. פורסים את הגזר לפרסות

  4. מבשלים את הכרובית ואת הגזר בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות עד התרככות

  5. הגזר והכרובית אמורים להיות מאוד רכים

  6. למעבד מזון או בלנדר הוסיפו את הטופו, שמן הזית, שמרי הבירה, החרדל, השום הכתוש, אגוז המוסקט המלח

  7. סננו את הכרובית והגזר מהנוזלים והעבירו למעבד המזון

  8. טחנו היטב עד שמקבל רוטב אחיד, כתמתם וקרמי

  9. העבירו לקערה

  10. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן

  11. סננו את הפסטה והעבירו לקערה עם הרוטב

  12. ערבבו היטב עד שהרוטב מכסה באופן מלא את הפסטה

  13. העבירו לתבנית אפייה ואפו בין 15-20 דקות עד שהחלק העליון של הפסטה משחים מעט

  14. זללו כשחם

סרטון של המתכון

 

Comments

comments