Home » מרק עדשים וגריסים
מרק עדשים וגריסים

מרק עדשים וגריסים

מרק עדשים וגריסים


מאז שהטמפרטורות צנחו כל ארוחת צהריים וערב מתחילה אצלי בקערת מרק מהביל.

אני מאוד אוהב מרקים ויש להם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים.

אכילת מרק היא דרך נהדרת, בעיני, לספק נוזלים בחורף כאשר לא ממש מתחשק לשתות מים כמו בקיץ וגם דרך נהדרת לאכול ירקות וקטניות.

כן, נכון. עדיף לאכול ירקות טריים כמו בסלט אבל אין שום דבר רע לבשל את הירקות ולאכול אותן צפים במרק עשיר.

הם עדיין יכילו מינרלים, ויטמנים וסיבים תזונתיים רבים.

תוסיפו קטניות ודגנים מלאים למרק והנה לכם ארוחה שלמה, מזינה מאוד ומחממת.

עדשים:

אני אוהב להוסיף למרק עדשים ירוקות שמעניקות גם טעם עמוק ועשיר וגם כמות נאה של חלבון וסיבים תזונתיים

וגם מוסיף, ככה לכיף, חופן נאה של גריסים. רגילים או גרסי פנינה שהם זרעי שעורה עוד תוספת נפלאה של סיבים, חלבון ופחמימות.

מרק עדשים וגריסים
חם ומחמם

מעט על מרק עדשים וגריסים

המרק מכיל שלל ירקות כמו בטטה, תפוח אדמה, גזר, סלרי ועוד אתם יכולים להשמיט או להוסיף כל ירק שאתם אוהבים.

בא לכם ארטישוק ירושלמי במקום תפוח אדמה? לכו על זה. לא אוהבים גזר ואוהבים מאוד דלעת יאללה זה נפלא.

שימו לב שהמרק מכיל לפחות 5 ירקות שממלאים את הסיר אחרת המרק ייצא דל.

כדי שהמרק ייצא עשיר ומלא טעמים אני משתמש בסלרי והעלים של הסלרי וצרור פטרוזיליה. אפשר להחליף בשורש של פטרוזיליה או שורש של סלרי שמעניקים טעם וארומה למרק.

אולי הכי חשוב במרק הם התבלינים. אפשר להשתמש בכל מגוון התבלינים הנפלא שאפשר למצוא בשוק. אני השתמשתי בחוייאג’ למרק וחיזקתי עם כמון שלפי דעתי משתלב נפלא במרק הזה. אפשר גם אבקת קארי או ראס אל חנות.

כדי שהתבלינים יעניקו את הטעם הנפלא חשוב לטגן אותם מעט כדי “לפתוח” את הטעמים שלהם.

מרק עדשים וגריסים
עדשים. מקור כל הטוב שבעולם

ערכים תזונתיים:

קערת מרק עדשים וגריסים במשקל שנע בין 650 -700 גרם יכיל

  • 300 קלוריות
  • 10 גרם חלבון
  • 53 גרם פחמימה
  • 7 גרם שומן

עוד מתכון לגריסים? 

מרק עדשים וגריסים

זמן הכנה 1 hour 10 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 6 קערות מרק
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

  • 100 גרם עדשים ירוקות לא מבושלות חצי כוס
  • 150 גרם גריסי פנינה חצי כוס
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות - 300 גרם
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות - 200 גרם
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים - 300 גרם
  • 2 גבעולי סלרי + העלים שטופים, פרוסים דק
  • 1 חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 4 כפות שמן זית 40 מ"ל
  • 1 כף חויאג' למרק
  • 1 כף כמון
  • 1 כף שטוחה סוכר קוקוס 15 גרם
  • 1/2 כף מלח
  • 3 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. לילה לפני הכנת המרק שוטפים את העדשים היטב מאבק ומשרים במים עד כיסוי

  2. למחרת, מסננים את המים ומניחים בצד

  3. שוטפים היטב את הגריסים ומניחים בצד

  4. בסיר גדול ועמוק שמיועד למרק מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  5. מוסיפים את התבלינים: החויאג', הכמון, הסוכר והמלח מערבבים ומטגנים כדקה שתיים כדי שהתבלינים יפתחו לתוך השמן.

  6. מוסיפים את העדשים והגריסים ומטגנים כמספר דקות

  7. מוסיפים את הירקות מערבבים היטב וממשיכים לטגן לספיגת התבלינים

  8. מוסיפים את המים, בוזיקים מעל פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה

  9. בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר בדפנות הסיר ומנמיכים את האש

  10. מבשלים לפחות שעה

Recipe Video

Recipe Notes

המרק טעים יותר יום למחרת

במידה והגריסים שתו את כל הנוזלים של המרק ונוצר לכם מעין תבשיל ופחות מרק, הוסיפו עוד נוזלים ובשלו כחצי שעה והוסיפו מעט תבלינים לחיזוק  

 

 

Comments

comments