Home » מרק תפוחי אדמה קולומביאני טבעוני
מרק תפוחי אדמה טבעוני

מרק תפוחי אדמה קולומביאני טבעוני

מרק תפוחי אדמה קוולמביאני טבעוני – מרק אחיקו

צפו בסרטון

המרק הזה הוא מאכל מסורתי קולמביאני שאוכלים פה כמעט בכל המסעדות המסורתיות.

הגרסא המקורית היא למעשה מרק עוף עם תפוחי אדמה, תירס והמון עשבי תיבול

אני הסרתי את העוף (מי צריך אותו בכלל) ובמקומו ההוספתי מעט טופו מגורד ויוגורט קוקוס מושלם שמצאתי פה באחת חנויות הטבע.

המרק הוא חמצמץ ונעים הודות לקלחי התירס והוא נהדר כארוחה מלאה ומזינה.

גם המרק הזה עומד להיות כחלק מאתגר החיטוב – ספיישל קולומביה שעומד להפתח ביום ראשון הקרוב!

לפרטים נוספים הכנסו לכאן

מרק תפוחי אדמה טבעוני
מרק אחיקו!

מעט על המתכון

  • המרק הזה עושה שימוש ב2 סוגי תפוחי אדמה שקיימים פה בקולומביה: ראטה וקריאולי

כפי שאתם מכירים אותי, אין לי ממש כח להתחיל לנבור בשוק האיכרים ולחפש זני מיוחדים של תפוחי אדמה ולכן אני מפשט את זה ואתם יכולים פשוט לקנות תפוח אדמה עם קליפה אדומה ותפוח אדמה קטן עם קליפה צהובה (נניח אלו הקטנים שמתאימים לאפייה בתנור בשלמותם)

ואתם יודעים מה? המרק ייצא טעים מאוד גם עם סוג אחד של תפוחי אדמה אם יש לכם רק זן אחד.

  • הטעם האופייני של המרק מגיע משילוב של עשבי התיבול הרבים בשילוב קלחי תירס שמתבשלים יחד. אם תוסיפו רק גרגרי תירס זה פשוט לא יהיה אותו דבר מבחינת הטעם אל תוותרו!

שאר מרכיבי המרק הם מאוד סטדנרטים כמו גזר, שורש פטרוזיליה או כוסברה, סלרי, פטרוזיליה ומעט כמון הם אלו שנותנים טעם אופייני של מרק. יכולים לוותר על אחד מן המרכיבים או להחליף לטעמכם.

  • כדי להפוך את המרק הזה לארוחה של ממש (וגם ראיתי שעושים את זה פה במסעדות בבוגוטה) הוספתי מספר כפות של יוגרט טבעוני וגם מעט טופו מגורד. גם תוספת נהדרת של חלבון וגם זה משתלב מצויין בטעם ובמרקם.
  • כמו כמעט כל דבר בקולומביה המרק מוגש עם רבע אבוקדו ולפעמים מנת אורז בצד. למה? לא יודע, ככה זה פה. מודה שלא ממש מצליח להבין את הקשר אבל אני לא אומר לא לאבוקדו חח
מרק תפוחי אדמה טבעוני
ד"ש מהרי האנדים

ערכים תזונתיים של מרק תפוחי אדמה

מנה אחת של מרק מתוך 5 מנות תכיל:

  • 292 קלוריות
  • 14 גרם חלבון
  • 46 גרם פחמימות
  • 6.4 גרם שומן

תוספת של רבע אבוקדו תכיל: 158 קלוריות, 2 גרם חלבון, 8 גרם פחמימות, 15 גרם שומן

מרק תפוחי אדמה קוולמביאני טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 292 kcal

מרכיבים

  • 3 תפוחי אדמה צהובים קטנים חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה אדומים קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גזר
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
  • 1.5 קלח תירס שטוף, חתוך ל 5 יחידות
  • 1 כפית כמון
  • 3 ליטרים מים
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 3 גבעולים בצל ירוק

להגשה

  • מיץ לימון
  • חופן עירית לא חובה
  • 1 אבוקדו
  • 5 כפות יוגורט טבעוני
  • 5 שיפודי עץ
  • 300 גרם טופו קשה מגורד על פומפיה
  • חופן צלפים

הוראות הכנה

  1. מעבירים לסיר כל מרכיבים המרק לסיר גדול ומביאים לרתיחה

  2. מסירים קצף שנותר בסיר בעזרת כף ומבשלים את המרק עם סיר מכוסה כ 40 דקות עד שהירקות מתרככים

  3. כאשר המרק מוכן והירקות מוכנים, מוציאים את קלחי התירס ושומרים בצד

  4. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק

  5. נועצים בכל קלח תירס שיפוד עץ

  6. יוצקים את המרק לקערות

  7. מוסיפים במרכז הקערה קלח תירס

  8. מוסיפים טופו מגורד, יוגורט, עירית קצוצה,צעט צלפים וסוחטים לימון מלמעלה

סרטון של המתכון

 

Comments

comments