Home » סלט אטריות סובה קר
סלט אטריות סובה קר

סלט אטריות סובה קר

סלט אטריות סובה קר עם מנגו ורוטב חריף מושלם

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


אני חושב שאוכל אסייתי הוא נפלא.

הוא טעים, שמח, צבעוני, טרי וקל להכנה.

אך יש לו חסרון מובהק אחד: הוא יכול להיות מאוד עשיר בקלוריות.

הסיבה היא – הרוטב שבדרך ככל כל מנה אסייתית שמכבדת את עצמה מגישה לצד או בתוך המנה.

הרוטב מתבסס בדרך כלל על ציר ירקות,בשר או דגים  בשילוב רוטב סויה, סוכר, שמן שומשום, שמן קוקוס, זרעי שומשום ו/או חמאות בוטנים. שילובים שמעניקים טעם נפלא למנה אך גם מעלים דרמתית את כמות הקלוריות הנאכלת.

מנה של נודלס בשילוב של רוטב עשיר וטעים יכולה בקלות רבה לעבור את רף ה 700 קלוריות למנה ולהגיע אף ל1000 במידה ויש במנה מרכיבים מטוגנים.

עצה שלי: אם אתם אוכלים מחוץ לבית בקשו את הרוטב בצד והוסיפו כף או שתיים של הרוטב למנה.

אם אתם רוצים לאכול בבית ובמיוחד במזג האוויר חם ולח אתם יכולים להכין את סלט אטריות הסובה עם מנגו ורוטב חריף  על בסיס סויה.

אני אוהב במיוחד סלטי נודלס קרים וחריפים כי אפשר לשאת אותם בקלות למשרד או לחברים כאשר עושים ארוחת ערב חגיגית ואני אוהב במיוחד אטריות סובה.

אני אוהב אותם מפני שהן עשויות מכוסמת, נטולות גלוטן (תלוי איזה סוג) , מכילות חלבון וטעמן עדין ונפלא.

מעט על סלט אטריות סובה קר

סלט אטריות סובה קר
זהירות מהרוטב

אני השתמשתי באטריות סובה אתם יכולים להשתמש בכל נודלס אחר שאתן אוהבים: אטריות ראמן, שעועית או כל סוג אחר של נודלס

הרוטב מכיל רשימה לא ארוכה מאוד של מרכיבים: אם אתם לא אוהבים אחד מהמרכיבים פשוט וותרו אליו. לא סיפור 🙂

הסלט מכיל אדממה כמקור חלבון ושלל ירקות שהיו אצלי במקרר. תרגישו חופשי להחליף את מרכיבי הירקות כפי שאתם אוהבים.

כדי להוסיף טעם, עניין וגם קצת כיף הוספתי חצי כוס של מנגו בשל שהסתובב אצלי במטבח. אפשר החליף בליצ’י, קיווי, פפיה או כל פרי טרופי אחר שאתם אוהבים. לא כדאי לכם לוותר, זה הכי כיף!

רוצים עוד מנה אסייתית? מה עם מנת קארי? 

סלט אטריות סובה קר
לערבב טוב ולזלול

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית  ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנת סלט אטריות סובה עם מנגו וירקות במשקל של 400 גרם יכיל:

  • 400 קלוריות
  • 19 גרם חלבון
  • 12 גרם שומן
  • 54 גרם פחמימה

הכנתם את המנה? אל תשכחו לתייג אותי שאראה ואשתף 🙂

סלט אטריות סובה קר

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 6 minutes
מנה הגשה 1 מנה

מרכיבים

  • 80 גרם אטריות סובה לפני בישול בסביבות 120 גרם לאחר בישול

לרוטב

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מיץ מחצי ליים (או לימון )
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • 3-4 פרוסות צ'ילי חריף לחובבי החריף
  • 1/2 בצל ירוק פרוס לפרוסות

לסלט

  • 100 גרם פולי סויה מבושלים (אדממה)
  • 1/2 כוס מנגו 80 גרם - חתוך לקוביות
  • 1 מלפפון פרוס
  • 1 בוק-צ'וי פרוס כולל החלק לבן
  • 3-4 פטריות פרוסות
  • 1 צרור נבטים
  • 1/4 כפית שומשום 1 גרם - לקישוט

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים

  2. שמים את אטריות הסובה ומבשלים כ 5-6 דקות עד התרככות

    סלט אטריות סובה קר
  3. שופכים את המים הרותחים ושוטפים היטב במים קרים כדי למנוע הידבקות

  4. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבים הרוטב

    סלט אטריות סובה קר
  5. מעבירים את אטריות הסובה לקערת עמוקה

  6. מעבירים את כל מרכיבי הסלט ויוצקים את הרוטב

  7. בוזקים את השומשום וזוללים

    סלט אטריות סובה קר
 

Comments

comments