Home » עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים
עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים עם חמאת בוטנים, קקאו וקינמון

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

גם אתם שמתם לב שבשנים האחרונות יש המון מוצרים מועשרים בחלבון?

מעדני חלבון, יוגורט חלבון, רביולי חלבון, קרקרים חלבון הכל חלבון.

חלק מהמוצרים הם בהחלט בשורה של ממש מבחינת כמות החלבון ויחס הקלוריות וחלקן קצת פחות.

ברמה האישית אני לא חסיד של מוצרים כאלו ומעדיף תמיד לצרוך את החלבון שלי ממזון מלא כמו קטניות, זרעונים, דגנים

אבל (וזה אבל גדול) אני אוהב לפעמים לקצר תהליכים ולאכול מדי פעם מאכל מעושר בחלבון רק כדי לסגור לי פינה.

כמו לדוגמא עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים שאני אוהב לאפות לעצמי מראש, לאחסן בקופסה ולאכול כארוחת ביניים או כפינוק בסוף היום.

כמות החלבון הנאה של העוגיות טובות כשאר אנחנו רוצים להעלות את סף החלבון בתקופות של מסה או בתקופות חיטוב או שסתם שמתחשק לנו לנשנש משהו טעים.

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים
יוו נייס!

מעט על עוגיות חלבון טבעוניות

  • הבסיס של העוגיות הוא קמח סויה שהוא עשיר באופן מיוחד בחלבון.

שימו לב שיש מספר יצרנים של קמח סויה וכמות החלבון/קלוריות משתנה מיצרן ליצרן. אני השתמשתי במתכון הזה בקמח סויה של חברת דגש.

אתם יכולים להחליף את קמח הסויה בכל קמח שאתם רוצים כמו קמח חומוס או קמח עדשים אבל כמות החלבון והפחמימות ישתנו דרמתית.

  • תוספת חלבון עיקרית לעוגיות זה אבקת חלבון טבעונית ללא טעם של חברת My protien  שהיא סופחת כמות גדולה של נוזלים.

אפשר כמובן עם כל אבקת חלבון אחרת שיש לכם רק שימו לב לכמות הנוזלים שאתם מוסיפים לבלילה כי כל אבקת חלבון מתנהגת שונה.

אם אין לכם אבקת חלבון אפשר פשוט להחליף את כל הכמות של האבקת החלבון בעוד קמח סויה.

  • במקום תוספת של שמן אני השתמשתי ב חמאת בוטנים טבעית

אתם יכולים להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או אפילו באותה כמות של טחינה גולמית.

  • כדי להסוות את הטעם העז והדומיננתי של קמח הסויה אני הוספתי כף גדושה של קינמון ולמחצית הבצק כ 2 כפות של קקאו.
  • כדי להעניק לחות לעוגיות ומינימום קלוריות הוספתי 3 כפות של רסק תפוחים ללא סוכר. אפשר להחליף באותה כמות של בננה בשלה מעוכה.
  • את העוגיות המתקתי ב1/3 כוס סוכר חום.  אין בעיה עם כמות סוכר נמוכה כזו מפני שהיא מתחלקת ב20 עוגיות.
עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים
כמה יפות
ככה טעימות

ערכים תזונתיים

עוגיה אחת מתוך 20 במשקל 36 גרם תכיל:

  • 140 קלוריות
  • 12 גרם חלבון
  • 13 גרם פחמימה
  • 4 גרם שומן

רוצים עוד מתכון עם קמח סויה? מה עם עוגה בכוס? 

 

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

זמן הכנה 35 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 20 עוגיות
קלוריות 140 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח סויה 150 גרם
  • 1 כוס אבקת חלבון טבעונית ללא טעם 150 גרם
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 250 גרם חמאת בוטנים ראסטיז צנצנת קטנה
  • 1 כף גדושה קינמון 7 גרם
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו 14 גרם
  • 3 כפות רסק תפוחים 80 גרם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4-1/2 כוס חלב שקדים עד 120 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מוסיפים את כל המרכיבים ללא אבקת הקקאו: קמח הסויה, אבקת החלבון, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ומערבבים היטב

  2. לקערה עם המרכיבים היבשים מוסיפים את חמאת הבוטנים, רסק התפוחים ורבע כוס חלב שקדים ומערבבים היטב

  3. במידה והעיסה יבשה מאוד מוסיפים עוד מחלב השקדים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק

  4. לקערה נוספת מעבירים מחצית מכמות הבלילה ומוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

  5. מניחים את 2 הקערות להתייצבות במקרר לחצי שעה

  6. לאחר כחצי שעה מחממים תנור לחום בינוני כ 170 מעלות

  7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור מהבצק הקקאו וכדור מבצק הקינמון ומאחדים אותם יחד לכדי כדור אחד.

  8. בעזרת הידיים משטחים את הכדור לצורה של דיסקית על גבי תבנית אפייה מרופדת.

  9. אופים כ 15 דקות עד השחמה קלה.

  10. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא

  11. נשמר בקופסא אטומה כחודש

 

Comments

comments