Home » עוגת גבינה טבעונית דל קלוריות
עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות

עוגת גבינה טבעונית דל קלוריות

עוגת גבינה טבעונית דל קלוריות

צפו בוידאו

 

חאלס עם קשיו וקרם קוקוס יצא לי מכל החורים :))

מתנצל על הישירות אבל די!

בואו נתקדם

אם אנחנו נמנעים ממוצרים חלב זה לא אומר שאנחנו צריכים לסבול מצרבות ועודפי שומן.

אפשר גם להכין עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות שאיננה מכילה תועפות של שומנים.

אז נכון, אם אנחנו אוכלים עוגה כדאי שכבר נהנה עד הסוף ונאכל עוגה שמאוד עושה לנו את זה

אבל מצד שני זה לא אומר שצריכים לאכול פרוסת עוגה שמכילה 1000 קלוריות (הו הו תתפלאו כמה זה קל למצוא עוגות כאלו)

למה לא לאכול עוגה שמכילה רק 200 קלוריות?

אז העוגה שלפניכם מכילה כמעט 200 קלוריות (כן, גם עם התחתית) לפרוסה נחמדה מתוך 10 פרוסות

וגם אם אתם מתפנקים ואוכלים עוד פרוסה וואלק, לא קרה שום דבר.

מעט על עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות

  • הבסיס של העוגה הוא ביסקוויטים של פתי-בר הכי הכי פשוטים. אפשר להחליף כמובן בתחתית של שיבולת שועל ותמרים

אבל אני חשבתי שאם כבר אוכלים עוגה כדאי להתפנק קצת. לא? אני ברשותכם אשאיר את שיבולת השועל לדייסת הבוקר שלי.

בא לכם עוגיות אחרות אפשר עוגיות לוטוס, אוריאו או כל עוגיות שיש לכם

רוצים לוותר על העוגיות? הפכו את העוגה לקינוח כוסות

בלי תחתית העוגה תתפרק לכם.

  • תחליף הגבינה הוא תערובת של חלב סויה, שמנת סויה (השתמשתי בויטריז אבל אפשר להשתמש בכל שמנת סויה כמו של אלפרו), טופו משי וחומרי טעם כמו מייפל, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל

לא ניסיתי להחליף מוצר כזה במוצר אחר לכן אינני יודע אבל כן יודע לספר לכם שהמרקם של התערובת הוא מרקם עשיר שמזכיר מרקם של שמנת מתוקה ולכן מתאים לעוגות.

  • כדי לייצב את העוגה במקרר ולהפוך אותה למרקם של עוגה השתמשתי בפתיתי אגר אגר. מדובר בסוג של ג’לטין ממקור צמחי ולא ממקור מן החי והתפקיד שלו הוא לייצב את העוגה

אי אפשר להחליף את האגר אגר במשהו אחר אם יש לך אבקה של אגר אגר תמירו כפית אבקת  אחת לכף פתיתי אגר אגר.

שימו לב שאתם לא מתלהבים ומוסיפים יותר מדי אגר אגר כי אז תקבלו ג’לי, פחות מדי אגר אגר והעוגה תתפרק לכם.

  • המתקתי את העוגה עם סירופ מייפל שהוא יחסית דל בקלוריות כי הוא מכיל יותר נוזלים
  • אפשר להחליף בסוכר, סילאן או כל ממתיק אחר שבא לך
  • כדי לקבל טעם מוכר של עוגה הוספתי גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל. רוצים לוותר? על אחריותכם המלאה
  • אני קישטתי את העוגה עם מספר תותים פרוסים ואותם מרחתי עם מעט ריבה מדוללת עם מים למעט ברק. אפשר להחליף כמובן עם כל פרי שמתחשק לכם
עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות
תראו איזו יפה

ערכים תזונתיים לעוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות

פרוסת עוגה אחת מתוך 10 תכיל:

  • 198 קלוריות
  • 4.6 גרם חלבון
  • 4.1 גרם סוכר
  • 9.2 גרם שומן
  • מתוכו 4.7 שומן רווי
  • 24.2 גרם פחמימות

רוצים לדעת איך עושים גבינה לבורקס? 

עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות
גם יפה וגם פשוטה
  • עוגת גבינה טבעונית דלת קלוריות

    זמן הכנה 10 minutes
    זמן בישול 2 minutes
    מנה הגשה 10 פרוסות
    קלוריות 200 kcal

    מרכיבים

    לתחתית

    • 1 שרוול פתי-בר 400 גרם
    • 3 כפות שמן קוקוס 40 גרם
    • 2 כפות מים

    למלית

    • 1 מיכל שמנת סויה 200 מ"ל
    • 1 כוס חלב סויה ללא סוכר 220 מ"ל
    • 1 אריזה טופו משי 340 גרם
    • 6 כף סירופ מייפל 80 מ"ל
    • 1 כפית גרידת לימון
    • מיץ מחצי לימון
    • 1 כפית תמצית וניל 10 מ"ל
    • 6 כפות פתיתי אגר אגר 14.5 גרם

    ציפוי של התותים

    • 1 כף ריבת תות
    • 1 כף מים

    הוראות הכנה

    מכינים את תחתית

    1. למעבד מזון מוסיפים את הפתי- בר וטוחנים מספר שניות עד קבלת פירורים

    2. מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד ודביק

    3. במידה והמרקם לא דביק מוסיפים כף או 2 של מים וממשיכים בטחינה עד שמקבלים מרקם דביק

    4. מעבירים את הפתי-בר הטחונים לתבנית אפיה עם קפיץ בקוטר 22 ס"מ

    5. בעזרת כוס מיישרים ומשטחים את הפתי-בר לכל אורך התבנית

    6. מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעה

    מכינים את המלית

    1. למעבד מזון מוסיפים את השמנת סויה, חלב סויה, טופו משי, גרידת הלימון, מיץ הלימון, סירופ מייפל ותמצית הווניל וטוחנים עד שמקבלים מרקם אחיד

    2. טועמים ומתקנים תיבול (עוד לימון או מעט מייפל או תמצית וניל)

    3. שופכים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את פתיתי אגר אגר

    4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מאוד 5 דקות

    5. מוציאים מהמקרר את תבנית האפיה עם תחתית הפתי-בר

    6. יוצקים את התערובת החמה על תחתית הפתי-בר ודופקים את התבנית על גבי השיש כדי להוציא בועות

    7. מעבירים למקרר לפחות לשעתיים להתיצבות

    8. לאחר שהעוגה התייצבה מוציאים מהתבנית ומקשטים בעזרת תותים או פירות אחרים

    9. לציפוי הפירות מערבבים מעט ריבה עם מים ומברשים

Comments

comments