Home » עוגת נקטרינות טבעונית

עוגת נקטרינות טבעונית

עוגת נקטרינות טבעונית עם צ’יה וללא אפייה

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


השבוע מצאתי את עצמי מעמיס פירות של קיץ לתוך העגלה של הסופר

ראיתי את כל המבחר שקפץ מהמדפים ופשוט לא הצלחתי לעצור את עצמי.

אז רכשתי 2-3 קילו של שזיפים אדומים מתוקים מלאי עסיס וגם קצת תאנים יקרות (שוות כל שקל, תאמינו לי. טעם גן עדן) ואיך לא: אבטיח גדול ומתוק מתוק  ,עוד 2-3 מנגוים נפלאים של תחילת העונה ולבסוף קינחתי עם נקטרינות מלא החופן.

ניראה לי שהבנתם את התמונה, אני סאקר של פירות קיץ.

עוגת נקטרינות טבעונית
נקטרינה חצויה

ומכיוון שלא תיכנתי כראוי את הקנייה (רושם לעצמי בפעם הבאה לא להגיע בנפילת סוכר לסופרמרקט )רכשתי כמות גדולה של נקטרינות ויצא שלאחר מספר ימים שכל הפירות התרככו יתר על המידה ואף אחד בבית לא הסתכל לכיוונן. (ככה זה בעונת הקיץ, שהשפע סובב אותנו מכל עבר, אף אחד לא זורק מבט אל הנקטרינות הזקנות)

למרות שהפצירו בי בבית להשליך את הנקטרינות הקשישות אל הפח, החלטתי שאפשר (ורצוי) להכין מהם עוגה קלילה וקייצית, כזו שאיננה דורשת אפייה כלל – ואף קראתי לה בשם קליט וחינני –  עוגת נקטרינות טבעונית ללא אפייה (לפני הרבה שנים שקלתי להחליף מקצוע לקופירייטר, מה אומרים יש לי סיכוי?)

אז להפתעתי הרבה  העוגה חוסלה במהירות (סתם, זה לא באמת הפתיע אותי) והשאירה מאחור רק מעט זרעי צ’יה לזיכרון.

עוגת נקטרינות טבעונית
קיץ על הראש על הקיץ על הראש

הגדולה של העוגה הזו לפי דעתי שהיא גם מתאימה לכל פרי בשל: יש לכם כמה שזיפים מזקינים? השליכו אותם לסיר. ענבים שכבר לא יזכו להגיע לחוף הים? גם אותם, אפרסקים? נקטרינות? מושלם!

העוגת הנקטרינות הטבעונית הזו מעט חמצמצה והיא בעלת שכבת בסיס דקה וקשיחה בעלת טעם עדין של קוקוס, שלפי דעתי משתלב היטב עם הטעם של קונפיטורת הפירות.

מעט על המתכון

כאמור, אני השתמשתי בקונפיטורת פירות וצ’יה שהכנתי לבד מהמתכון הזה 

התפקיד של הצ’יה הוא להסמיך את בלילת הפירות והסוכר לכדי קונפיטורה ובכך להוריד משמעותית את כמות הסוכר (ועל הדרך גם להרוויח חומצות שומן כמו אומגה 3)

את הצ’יה אי אפשר להחליף אך את הפרי בטח ובטח. החליפו בכל פרי שאתם חפצים כמו: תפוחים, פטל, שזיפים ואפילו מנגו.

הבסיס של העוגה מכיל שמן קוקוס אשר מעניק טעם עשיר וארומה נהדרת וגם ממצק מעט את הבצק

את ממרח התמרים אפשר להחליף בכל ממתיק שאתם אוהבים

עוגת נקטרינות טבעונית
רק 112 קלוריות

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

פרוסת עוגה מתוך 10 במשקל 88 גרם תכיל:

112 קלוריות

3.5 גרם חלבון

20 גרם פחמימה

2 גרם שומן (מתוכו 1 גרם רווי)

רוצים עוד עוגה מהירה? אולי קאפקייקס עם סלק?

עוגת נקטרינות טבעונית

ללא אפייה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 8 פרוסות
קלוריות 112 kcal

מרכיבים

לקונפיטורה

  • 1.5 כוס נקטרינות חתוכות גס 4-5 נקטרינות
  • 2 כפות סוכר קוקוס אפשר גם סוכר חום (סוכר קוקוס מעניק טעם אגוזי ומעניין)
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות זרעי צ'יה

לקלתית

  • 100 גרם שיבולת שועל 3/4 כוס
  • 2 כפות ממרח תמרים
  • 70 גרם שמן קוקוס 1/3 כוס
  • 1/4 כפית מלח שולחן

הוראות הכנה

מכינים את הקונפיטורה

  1. חותכים את הנקטרינות לחתיכות יחסית גדולות ומעבירים לסיר קטן

  2. מוסיפים את הסוכר והלימון ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהנקטרינות מתכווצ'צ'ות מעט ומגירות נוזלים (עניין של 5-6 דקות)

    עוגת נקטרינות טבעונית
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את זרעי הצ'יה

  4. מערבבים היטב עד שכל הזרעים נטמעים בנוזלים של הפרי

מכינים את הקלתית

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את כל מרכיבים הקלתית עד שנוצר בצק אחיד

  2. משטחים את הבצק על גבי תבנית אינגליש קייק

  3. יוצקים את הקונפיטורה מעל הבצק ומשטחים לכל אורך

    עוגת נקטרינות טבעונית
  4. מצננים במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה

 

Comments

comments