Home » עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה
עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

במהלך שגרת האימונים הקשה והתזונה המוקפדת חשוב גם מדי פעם לפנק את עצמנו במשהו שבדרך כלל אנו לא אוכלים.

חשוב מאוד,מבחינה פסיכולוגית, לשחרר קצת מדי פעם ולתת לנפש את הסוכר הלבן והשומן שבשגרת היומיום אנו לא מרשים לעצמנו.

אני מעדיף לאפות עוגה בבית מאשר לרכוש אחת בחוץ משתי סיבות: האחת אין דבר יותר כיף מאשר לאפות עוגה בבית.

הריח, הטריות והסיפוק אין שני לו. דבר שני אני יכול לשלוט בכמות הסוכר והשמן שאני מוסיף, במקרה הזה לעוגה, כך שהכמות תהיה קטנה משמעותית מעוגה שארכוש בחוץ.

לעוגה הזו יש מרכיב אחד מפתיע, ברגע שתשתחררו מן ההרגלים הישנים, תופתעו לגלות שמדובר בסוג של קסם. לגמרי קסם.

זה אבוקודו

אבוקדו הוא תחליף מצוין לביצה והצבע הירוק מוסווה לחלוטין בגלל צבע הקקאו העז. הוא יוצר מרקם קרימי מעולה ופשוט מקפיץ את העוגה כמה דרגות מעלה.

העוגה הזו היא שוקולדית מאוד, מפנקת ואי אפשר לחשוד  שהיא טבעונית כלל.  מושלמת לקפה של אחרי הצהריים.

פעם ב….מותר. לא?

 

 

עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

אז מה צריך?

אבוקדו אחד גדול ובשל מאוד (אבל לא שחור)

2 כוסות חלב סויה

חצי כוס שמן קנולה

כפית תמצית וניל

כף ליקר שוקולד (לא חובה)

כף חומץ

חצי כפית מלח

2 וחצי כוסות קמח

כוס אבקת קקאו

כוס סוכר

אבקת אפיה

200 גרם שוקולד צ’יפס

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

מה עושים?

טוחנים בעזרת בלנדר מוט את האבוקדו עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את החלב סויה, את השמן, החומץ, תמצית הויניל וליקר השוקולד ומערבבים היטב.

מערבבים בקערה נפרדת את היבשים: את הקמח, סוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפיה והמלח.

שופכים את התערובת של האבוקדו והחלב סויה לתערובת של הקמח והקקאו עד שמתקבלת עיסה יציבה. אל תערבבו יותר מדי רק שכל הרכיבים מתמזגים ואין גושים.

מוסיפים 3/4 מכמות השוקולד צ’יפס ומערבבים שוב

שופכים לתבנית אפיה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ 20 דקות או עד שהעוגה מתייבשת והבית כולו מוצף בריח נפלא של עוגה.

מוציאים ומצננים

בשלב זה, כאשר העוגה עוד קצת חמימה אבל לא רותחת, אני אוהב לבצע חור קטן  בחלק העליון של העוגה בעזרת סכין, ולהטמין עוד שוקולד צ’יפס שנותר לי. השוקולד יימס ויתקרש ויווצר עמוד שוקולד מפתיע במרכז העוגה.

לציפוי: להמיס 200 גרם של שוקולד מריר ולערב  2 כפות של שמן (להרפתקנים הייתי ממליץ על שמן זית) ולמרוח על העוגה.

לצנן ולהגיש.

עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה

 

 

Comments

comments