עלי פילו עם מילוי של קרם סויה וחצילים שלא תפסיקו לנשנש
View this post on Instagram
יש לי חיבה עזה לחג השבועות.
חג שמבשר את תחילת הקיץ, מזג האוויר עדיין נעים ולחלוטין נסבל לעומת יולי אוגוסט.
מאכלי החג הם הם הכי טעימים בעיני: המון מאפים עם ירקות, המון פירות של קיץ, סלטים מרעננים והרבה יין לבן 🙂
אבל מה עושים עם עודף הקלוריות של החג הזה מביא עימו? (כמו כל חג,אגב)
אז יש פיתרון !
אני מאוד אוהב להשתמש בעלי פילו, שכבר כתבתי עליהם לא פעם, פה אצלי בבלוג.
אל תפחדו לעבוד איתם, הם הכי חמודים וקלים להכנה.
וכדאי שתדעו שעלי פילו אינם מכילים שומן כלל -0% וגם לא מרגרינה ולמעשה הם דלי קלוריות.
ב100 גרם של עלי פילו יש בסביבות 280 קלוריות
וכל דף של עלי פילו שוקל בערך כ 33 גרם
מה שאומר שבכל עלה פילו יש סה"כ 90 קלוריות.
כמובן שתלוי במה ממלאים את עלי הפילו אבל אם נמלא עם מילוי דל קלוריות אנחנו יכולים לקבל מנה חגיגית, טעימה ובעלת ערך קלורי שפוי.
כיף לא?

מעט על המתכון
כדי לשמור על עלי הפילו טעימים, עסיסים ופריכים צריך לשמן אותם היטב בשמן זית. הסיבה שעלי הפילו אינם מכילים כלל שמן והנטייה שלהם היא לא לספוג אותו כלל. כך שלעיתים נדמה שהמאפה מאוד שמן למרות שהוא איננו.
אני השתמשתי במלית המורכבת מרקם הסויה של חברת תנובה ( שנעשה בשיתופם ) ו3 כפות של חצילים קלויים ללא שמן שמכילים כמות נמוכה מאוד של קלוריות (36 קלוריות ל100 גרם) וכמות גבוהה מאוד של טעם ועסיסיות.
אם אתם לא חובבים חצילים אפשר להמיר בקישואים קלויים או פלפלים קלויים.
המתכון הזה מאוד קל ואם תנסו – תצליחו!
עלי 🙂

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מאפה אחד של עלי פילו במשקל של 44 גרם:
140 קלוריות
2 גרם חלבון
7 גרם פחמימה
12 גרם שומן
רוב הקלוריות מגיעות מכמות השמן, כדי להפחית מכמות השמן ניתן לשקול להשתמש בתרסיס שמן
עלי פילו ממולאים בקרם סויה
מרכיבים
- 80 גרם בצק פילו מופשר 2 דפים
- 250 גרם קרם סויה של תנובה בטעם טבעי
- 100 גרם חציל קלוי על האש 3 כפות
- 30 מ"ל שמן זית 3 כפות
- שום כתוש
- מלח פלפל
- 1 גרם שומשום שחור כפית
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
-
בקערה עמוקה מערבבים את גרם הסויה של תנובה עם סלט החצילים, השום הכתוש, מלח הפלפל וכף אחת של שמן הזית
-
פורסים על פילו ומעליו עוד עלה אחד של פילו
-
חותכים את עלי הפילו ל20 ריבועים שווים
-
משמנים היטב תבנית שקעים בכף נוספת של שמן זית
-
מרפדים כל תבנית שקעים ב 4 ריבועים של עלי פילו
-
ממלאים בכל תבנית כף אחת מהמילוי
-
מקפלים פנימה את עלי הפילו עד שיכסו לחלוטין את המילוי
-
מצנננים מעט ומגישים
-
מברישים את הבצק מלמעלה עם הכף האחרונה של שמן הזית
-
בוזקים שומשום שחור מלמעלה
-
אופים בתנור כחצי שעה