Home » פסטה עם אפונה בסיר אחד
פסטה אפונה בסיר אחד

פסטה עם אפונה בסיר אחד

פסטה עם אפונה בסיר אחד מ6 מרכיבים

צפו בסרטון

מצאתי לכם פתרון מהיר וטעים לארוחת צהריים שמכינים בכמה דקות ומכיל 20 גרם חלבון ופחות מ500 קלוריות למנה.

לא סתם אפונה ירוקה מככבת (לצד הסויה) כמקור לחלבון מן הצומח במוצרים מעובדים למניהם.

איכות החלבון והציון הכימי של אפונה נחשב גבוה מה שמעיד על איכות ספיגה גבוה ולכן מתאים לאנשים העוסקים בספורט (אבל לא רק)

אם נשלב אותה יחד עם פחמימות כמו במקרה הזה: פסטה אז נקבל מנה משביעה באופן מיוחד ללא עלות קלורית חריגה

ובמידה ונבחר להשתמש באפונה עדינה קפואה ולא באפונה יבשה נרוויח גם טעם עדין ונעים שיכול להשתלב עם טעמים ארומתים כמו שום וטימין ובכך מובטחת ארוחת צהריים מעולה, מהירה וטעימה.

פסטה אפונה בסיר אחד
וואו כמה חלבון!

רגע, גם אפונה קפואה מכילה חלבון?

שאלה מצויינת שמח ששאלתם

אז כן, גם אפונה קפואה מכילה הרבה חלבון אבל גם הרבה מים ולכן היא שוקלת יותר. כדי לקבל הרבה חלבון צריך לאכול הרבה אפונה

אז איך יש במתכון הזה הרבה חלבון? אתם שואלים?

פשוט מאוד, בתהליך הבישול הנוזלים שבאפונה מתאדים והמסה של האפונה מצטמצם ועוטף את הפסטה.

מעט על המתכון פסטה עם אפונה בסיר אחד

כאמור השתמשתי באפונה קפואה עדינה שהתבשלה בסיר אחד יחד עם שמן זית, שום כתוש וטימין

אין אפשרות במתכון הזה להשתמש באפונה יבשה.

כאשר הרוטב נוזלי וחם שפכתי פנימה, לסיר, פסטת קונכיות פשוטה.

הפסטה מתבשלת בתוך הרוטב ומסמיכה את הרוטב

אפשר להשתמש בכל פסטה אחרת שאתם רוצים:

אם אתם משתמשים בפסטה מקמח מלאה או בפסטה מקטניות שימו לב שהיא דורשת שמן בישול ארוך יותר ולכן צריך להוסיף עוד חצי כוס מים.

ערכים תזונתיים למנה אחת של פסטה עם אפונה

מנה אחת של פסטה אפונה בסיר אחד  (מתוך 3) מכילה:

  • 410 קלוריות
  • 20 גרם חלבון
  • 45 גרם פחמימה
  • 12.6 גרם שומן

10 דברים שלא ידעתם על אפונה

פסטה אפונה בסיר אחד

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 8 minutes
מנה הגשה 3 מנות
קלוריות 410 kcal

מרכיבים

  • 600 גרם אפונה עדינה קפואה
  • 250 גרם פסטה קונכיות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • גבעול טימין
  • 3 כפות שמרי בירה לא חובה
  • 4 כוסות מים
  • מלח פלפל

הוראות הכנה

  1. יוצקים את שמן הזית לתוך סיר עמוק

  2. כותשים את השום ומעבירים לסיר

  3. קוטמים את עלי הטימין ומעבירים לסיר

  4. מטגנים הכל כ 2-3 דקות על חום נמוך תוך כדי ערבוב

  5. ממליחים מעט

  6. מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב

  7. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה

  8. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את האפונה יחד עם המים ומביאים לרתיחה פעם נוספת

  9. הרוטב צריך לצאת מיימי ואחיד, אם הוא יהיה סמיך מדי הפסטה לא תתבשל היטב. במידה וסמיך הוסיפו עוד כוס מים והביאו לרתיחה

  10. שפכו את הפסטה וערבבו היטב שהקונכיות לא תדבקנה אחת לשניה

  11. כסו את הסיר ובשלו כ8-10 דקות על אש נמוכה

  12. הציצו מדי פעם מתחת למכסה שהנוזלים לא התאדו לחלוטין והרוטב נשרף. במידה והנוזלים התאדו לפני שהפסטה התרככה הוסיפו חצי כוס מים והמשכו לבשל עד שהפסטה מתרככת

  13. כאשר הפסטה רכה והרוטב הסמיך הוסיפו 2 כפות של שמרי בירה וערבבו היטב

  14. הגישו את הפסטה עם מעט שמרי בירה מלעלה, מלח גס, מעט פלפל שחור טחון ושפריץ שמן זית

 

 

 

Comments

comments