קציצות "בשר" מן הצומח עם קישואים ברוטב אדום של בית
אומר לכם כבר מעכשיו, זה אחלה מתכון לילדים וחותם לכם שהם לא ירגישו שיש בפנים קישואים או אפילו קמח כוסמת.
את המנה הזו הגשתי בארוחת ערב ואייל (שהוא ילד שאין מספיק מילים בעולם לתאר את הקסם שלו) טרף את הקציצות שהוגשו עם אורז לבן פשוט.
זה היה כיף גדול לצפות מזה מהצד ועד לדקה זו לילד אין מושג שהוא אכל קציצות עם קישואים וכוסמת חח
לפי שאתחיל לספר לכם על המתכון אפתח בגילוי נאות שהמתכון הזה נוצר בשיתוף meatless farm .
תודה רבה זה גורם לבלוג הזה להמשיך ולהתקיים ולקדם טבעונות ותזונה בריאה
המוצר הזה ניראה כמו בשר טחון ומתנהג כמו בשר טחון (חלק אומרים שיש לו טעם של בשר טחון אבל אין לי מושג כי לא אכלתי בשר טחון יותר מ 20 שנה)
והוא מכיל כמות נאה של חלבון מחלבון סויה איכותי וגם מחלבון אפונה.
מלבד תכולת החלבון הגבוהה הוא מכיל גם כמות נאה של סיבים תזונתיים (איזה בשר טחון יספק לכם סיבים, אה?) ואינו מכיל גלוטן בכלל

מעט על המתכון
אז כאמור המתכון פותח בשיתוף Meatless farm והוא עושה שימוש בטחון מן הצומח שלהם. כותב כאן בכנות אינני יודע במה אפשר להחליף, לא ניסיתי להחליף בטחון מן הצומח אחר.
כדי להעניק נפח לקציצות וגם עסיסיות השתמשתי בקישואים מגורדים על פומפייה, אפשר להחליף בגזר, סלק או אפילו תפוח אדמה אבל קחו בחשבון שזה ישנה את הערכים התזונתיים.
כדי להדביק את העיסה השתמשתי בקמח כוסמת שהוא בעיני, המדביק האולטימטיבי. אפשר כמובן להשתמש באותה כמות של קמח חומוס/כוסמין/עדשים או כל קמח אחר שיש לכם.
תערובת התבלינים שבחרתי היא בעיני מחמיאה ומשתלבת בצורה טעימה וטובה עם הטחון מן הצומח.
מן הסתם זו היא המלצה ואם אתם רוצים לתבל בתורה אחרת לכו על זה
אני אפיתי את הקציצות בתנור ולפי דעתי ממש אין צורך לטגן אותם לפני.
לאחר האפיה של הקציצות המשכתי לבשל אותם ברוטב עגבניות עשיר וסמיך. זו היא ממש לא חובה ואתם יכולים לזלול אותם ככה או להחליף ברוטב אחר.
אבל בינינו, הכי כיף רוטב עגבניות, לא?
ערכים תזונתיים של קציצות "בשר" מן הצומח עם קישואים
קציצה אחת מתוך 25 קציצות אפויה בתנור ללא רוטב תכיל:
- 54 קלוריות
- 3.8 גרם חלבון
- 5.4 גרם פחמימה
- 2 גרם שומן
תוספת של כף רוטב במשקל של 20 גרם תכיל:
- 11 קלוריות
- פחות מ גרם 1 של חלבון
- 1.8 גרם פחמימות
- 0.5 גרם שומן

קציצות "בשר" מן הצומח עם קישואים ברוטב אדום של בית
מרכיבים
לקציצות
- 400 גרם טחון מן הצומח אני השתמשתי בmeatless farm
- 1 קישוא בינוני
- 2 כפות רוטב סויה 20 מ"ל
- 1 כפית סירופ מייפל 10 מ"ל
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת קארי
- 2 שיני שום כתוש
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 חופן עלי בזילקום קצוצים
- 1 כוס קמח כוסמת 150 גרם
- 1 כף שמן זית
לרוטב
- 6 עגבניות או 400 גרם של עגבניות מרוסקות
- 7 שיני שום כתושות לא לפחד מהכמות
- 1 כפית סירופ מייפל
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- 3 כף שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף שטוחה כורכום
- 1 כפית כמון
הוראות הכנה
מתחילים עם הקציצות
-
מוציאים את הטחון מן הצומח מהפריזר ומפשירים על השיש
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
-
בקערה עמוקה מערבבים את ה"בשר הטחון" את רוטב הסויה,סירופ מייפל, פפריקה, תערובת הקארי , פלפל השחור, עלי הבזילקום וקמח הכוסמת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה
-
בעזרת ידים רטובות יוצרים 25 קציצות ומניחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
-
בוזקים מעט שמן זית על הקציצות
-
אופים את הקציצות בין 10 - ל15 דקות עד שהקציצות מזהיבות
מכינים את הרוטב
-
במעבד מזון טוחנים את העגבניות כמו לרוטב של ג'חנון
-
במחבת רחב וגדול, כזה יכול להכיל רוטב וקציצות, מחממים שמן
-
לשמן החם מוסיפים את פפריקה, הכמון, הכורכום והמלח ומטגנים כ-2-3 דקות
-
מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כמספר שניות (זהירות שהשום לא ישרף)
-
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת המייפל וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה
-
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב
-
מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה כ 5 דקות
-
מסירים מהאש ומגישים עם מקרוני או אורז